Väntan på en fest

I morgon ses vi. Den stora grönvita familjen. Årets första riktigt stora släktträff. En lördag jag har väntat på. Som jag har längtat efter och som jag ser otroligt mycket fram emot.

Det kommer säkert bli lapp på luckan. Ett fullsatt Hovet. Med bara rättrogna. Överallt pågår arbete. Det finns de som den senaste tiden jobbat nästan dag och natt inför det här. För att vi andra ska kunna få njuta. Jag är än en gång oändligt tacksam för engagemanget. För de stora hjärtan som helt utan ersättning lägger ner oceaner av tid för att jag ska få en grönvit lördag tillsammans med nära och kära. Ni är hjältar.

Jag ska hänga vid vårt bord. Supportrarnas matchprogram. Jag ska ladda plånboken med kontanter och köpa lotter. Köpa lösplåtar. Stötta tifoinsamlingen. Köpa Flibbens ÅrsDVD, Spendera friskt. Prata, skratta, kramas och le. Ett dag full av breda leenden. Dricka en öl (om det finns någon kvar) och prata startelvor.

I pausen mellan andra och tredje perioder delas de första stipendierna i Pelle Lindberghs Minne ut. Till Monika och Bemma. Det ser jag oändligt mycket fram emot att få se. Precis lika stort som det är för mig att få vara ordförande i Supportrarnas Matchprogram, lika stort är det att ha fått äran att bli invald som suppleant i den styrelse som nu startat Pelles Lindberghs Minne. Att få sitta kring samma bord som hjältar som Ohlzon, Boustedt och Rickmer med flera och prata Hammarby. Göra upp långsiktiga planer som ska göra föreningen starkare. Sicken ynnest. Och i morgon är det alltså dags att i skarpt läge få visa att vi menar allvar.

För det gör vi. Väldigt mycket allvar. Den här minnesfonden har potential att bli något riktigt stort, bra och viktigt. Den är otroligt seriös och helt utanför ordinarie föreningsverksamhet. Med fokus på det som är så värdefullt. Engagemanget, ungdomsverksamheten, elden. Vi hoppas att många vill vara med och stötta på många sätt. Ett konkret sätt är att sätta in en slant på fondens konto. Läs mer på hemsidan.

Vi, gänget i Supportrarnas Matchprogram, har tagit fram väldigt snygga badges som vi kommer att dela ut till de som tar sig vägen förbi vårt bord. Jag tror att jag ska köra samma trick som jag gör med kids i min närhet, både på jobbet och med yngre förmågor. Vill de ha något av mig får de allt säga lösen. Då kan man få nästan vad som helst av mig. Framförallt om man dessutom menar det.

Universallösen i min värld är naturligtvis: ”Heja Bajen”. Så, säg lösen och få en sjukt snygg knapp designad av världens bästa layoutare Johan som driver Slowfox. Behöver ni någonsin hjälp med snygga trycksaker eller annan design. Ta för bövelen kontakt med Johan.

Jag vet att det dyker upp människor jag inte sett på länge. Människor jag längtar efter att få träffa. Det är trist att inte Mia kommer att vara där. Men jag förstår verkligen hennes val. Man måste ju välja hela tiden. Jag var i Estland det året när Runa skrev på. Upplevde aldrig den där magiska dagen.

I morgon är jag där. Och representerar en liten del av det som är bland det bästa jag vet. Gemenskapen, färgerna, värmen, kärleken, sporten, livsstilen, passionen, engagemanget, blandningen, viljan, kamplusten. Hammarby.

Vi ses på Hovet fina vänner. Jag vet att ni som inte har möjlighet att komma är med i tanken.

Bajenkvällen – snart på ett fullsatt Hov nära oss…  Och som jag längtar.

image