Varma intryck

Ibland har man turen att få uppleva stunder som gör en genuint lycklig. Ögonblick sprungna ur sporten men som för den sakens skull inte har ett dugg med själva idrotten att göra.

Jag fick ett sådant idag här på Cypern. Ett ögonblick som kommer att vara med mig länge.

Vi får lov att backa bandet ett par år. Min andra resa till Cypern och vi träffade Lennart. Urbajare och cypernboendes på vintern. Vi gjorde en skön intervju med honom till FANTV den gången. Han hörde av sig till mig efteråt och ville inget hellre än att ha det där klippet på en CD-skiva. Det ordnade vi förstås.

Lennart har varit bajare så länge han levt. Han har sett Nacka lira boll på Söderstadion. Han kan berätta hur mycket som helst. Han satt där i sin vita plaststol och när jag gick förbi honom hejdade han mig. Kom ihåg mitt namn och frågade hur jag mådde.

– Du, Pernilla. Tror du att du kan ordna Kennedys autograf åt mitt barnbarn? Jag tog inte med mig papper och penna. Han hade naturligtvis noterat att Kennedy satt på bänken bara några meter ifrån honom. Kennedy är ju en sådan person som absolut tar sig tiden att skriva en autograf så det där kirrades ju omgående.

Efter en stund tog Lennart ett par stapplande steg mot bänken där grabbarna satt och kollade matchen. Kennedy välkomnade honom ner mellan sig och Sundin och jag överhörde hur Lennart fick berätta ett par schyssta historier.

Det är här jag blir så genuint himla glad. Att det i Kennedy och Eriks värld är så självklart att de tar sig tiden att prata med en äldre gentlemannabajare.  Jag riktigt såg hur glad Lennart blev. Jag blev för den sakens skull också väldigt glad.

Jag smet fram och tog ett kort. Ni ser det här nedan. Innan matchen var slut fick jag också ta Lennarts egen kamera och föreviga stunden med Kennedy. ”Till familjealbumet, förstår du”

En stund senare kom det en förlupen boll ut mot sidan där vi stod. Den kom precis där Lennart stod. Han dämpade den. Då ställer sig Kennedy upp och kommenterar Lennarts fina bollstopparförmåga. Lennart flinade.

Innan matchen var slut vände sig Lennart till mig och sa att ”Du, det här blev en riktigt bra dag för mig det här. Fulländat”

För mig med Lennart.

IMG_20130220_182601