36 #dagarkvar

Trettiosex dagar kvar. 36 dagar av väntan och längtan.

Men jag ska erkänna. När vi planerade den här nedräkningen och tog fram kalendern för att räkna efter hur många dagar det handlade om, trodde jag att det var längre tid kvar. Så det knöt sig magen och första känslan blev – bara 39. Men nu när siffran sjunkit in börjar det kännas länge igen.

Men den värsta väntan är över. Tomheten som infinner sig när snön faller över Årsta IP och spelarna har ledigt. När man plötsligt knappt alls träffar en del kompisar som man under en intensiv tid delat så många känslor med. Den tomheten har vuxit de senaste åren i takt med att mitt engagemang för Hammarby fotboll ökat. I år kom den också, men blev aldrig så överjävlig som åren innan.

Bandyn har alltid varit ljuset under vintern på Hammarbyfronten, att följa a-laget, men faktiskt framför allt mina syskonbarn nu i U18, U20 och F04 och att hänga med syrran och brorsan på Zinken med en sojalatte i solen. Älskar det.

Nu har jag dessutom kexen. Vår blogg och vår vänskap. Och i år har det också blivit en hel del handboll och hockey. Handboll har jag alltid gått på lite från och till, men i år trillade jag dit ordentligt efter några  spännande matcher och den sköna stämningen som infunnit sig i Eriksdal vid några tillfällen. Så det har blivit en hel del faktiskt. Och jag har flera gånger kommit på mig själv att ha gåshud och tårar i ögonen.

Hockey har det också blivit en del. Förra säsongen hängde jag med Mia några gånger till MB-hallen och i år har jag fortsatt att gå. Kollade mycket hockey på 1990-talet, men sedan dess ingenting. Jag är inte helt såld på sporten, men jag gillar verkligen allt kring Bajen Fans hockey.

När jag frågade min bror  vad han fick för associationer till siffran 36, skickade han den här artikeln/länken från hifhockeyhistoria och jag vill verkligen dela med mig av den, så jävla äkta.

Hammarby vs AIK – tidernas hatmatch

”Chicago-gangsternas vendetta på sina kolleger i New York skulle i varje fall vara ett alltför milt uttryck” – så beskrev Hammarbyforwarden Sigfrid ”Sigge” Öberg i efterhand hockeyderbyt mellan Hammarby och AIK den 24 januari 1936.
http://www.hifhockeyhistoria.se/Historia/storys/35aik.html