Det är vi, som är, Hammarby

Där råder märkliga dagar nu. Mycket upp och ner. Sorg möter kärlek. Tårar och skratt slåss om utrymmet. Känner mig lite som delaktig i en uselt dåligt regisserad film. Som att jag inte vet var jag ska sätta ner foten i nästa steg. Som att jag inte vet vad som väntar bakom hörnet. Att parera vore smart, men svårt då jag inte ser flödet.

Telefonen går varm. Sms:en trillar in. Ledsna människor, trasiga själar. Och mitt i allt det där kommer moji-sms med hjärtan och massa kärlek. Som påminner om det viktiga. Det som för livet framåt. Det som ger styrka.

Allt detta. Är Hammarby. Länkat ihop genom grönvita trådar.

I går hade vi vårt första styrelsemöte med Bajen Fans på Hammarby Fotbolls kansli. Vi inledde mötet med en tyst minut för en vän som betytt mycket för många hammarbyare. En minut fylld av förtvivlan, men också en minut fylld av gemenskap och respekt. Där vi var. Tillsammans.

Med stor tilltro till övriga styrelsemedlemmar och deras erfarenheter, kompetens och personligheter kommer jag att finnas i rollen som vice ordförande för Bajen Fans. Det, för mig, största åtagande inom Hammarbys supporterliv hittills. Ett uppdrag fyllt av förtroende som jag hoppas att jag kan leva upp till. Jag lever för supporterkulturen, läktarlivet, uppfostrar mitt barn i denna sfär, och ser att där finns lika många traditioner att förvalta som där finns möjligheter till utveckling. Där finns stolthet och kultur viktigare än något annat, att bevara och ta på största allvar. För några år sedan hade inte ett sådant här uppdrag varit möjligt för mig. Nu är det möjligt, och jag ser fram emot ett spännande och intensivt år.

Vi har de överlägset bästa och trognaste supportrarna. Men, för mig är vi inte enkom supportrar specificerade. För mig är vi precis det jag upplevt de senaste dygnen. En stor familj. I med- och motgång.

Det är vi, som är, Hammarby.

BF_bild