28 #dagarkvar

Idag besökte jag Grimsta. Kallt trots solsken. Match mot Brommapojkarna innan lunch stod på programmet.

För egen del vad det efterlängtat och behövligt att komma ut i den grönvita världen efter en turbulent vecka. En vecka som innehållit alla typer av känslor. En vecka har gått sen pappa gick bort och mitt i all sorg och saknad känner jag samtidigt en enorm glädje över att haft världens bästa pappa, men också att få kvitto på det genom otaliga kramar, brev, blommor, telefonsamtal, minnen, skratt och tårar. Så många som hört av sig, som dykt upp, som brytt sig om. Jag är oändligt tacksam. Så många innerliga, varma kramar som jag fick idag på Grimsta var en lisa för själen. Tack. Från botten av mitt hjärta.

Matchen då?
Det känns smått osannolikt att vi förlorade en match vi egentligen kontrollerade fullkomligt. Vi spelade riktigt bra fotboll i säg 70 minuter, sen blev det rörigt och ofokuserat och BP kunde i slutminuten göra ett segermål. Onödigt, men sett till prestationen så kändes dagen som ett fall framåt. Att vi tappar på slutet är inte okej, det där måste vi undvika framöver.

Jag gladde mig främst över mittfältsspelet. Att vi kommer att få nytta av Nik Ledgerwood blir tydligt. Han jobbar över stora ytor och gör det bra. Han var dessutom ytterst nära att notera sig i målprotokollet när han tog en djupledslöpning, fick passningen i rätt läge, men bollen satt i stolpen. I dag fick han kampera ihop med Nahir Besara centralt. En kombination där jag tyckte mig se en betydligt mer trygg och rättvänd Nahir som kunde utnyttja sina styrkor. Jag är inte helt förtjust i att Kennedy huserar ute till höger. I min bok vill jag ha honom centralt. Jag inser att de som bestämmer säkert har sina skäl för hur de gör, men min känsla är att han är för bra för att ha där ute till höger. Oavsett om hans roll är fri, om han får ta initiativ att kliva in centralt, så har jag en känsla av att jag vill se honom på mitten.

Billy Berntsson gör en av sina bästa insatser i den grönvita tröjan. Så länge han fick spela högerback gjorde han det riktigt bra. Det saknas lite skärpa i inläggen men han tog löpningar offensivt som var spännande att se och la dessutom till ett gediget och kontrollerat försvarsspel. Bra Billy!

Hans namne Billy Schuler ser spännande ut. Jag tycker mig se en bättre Billy den här försäsongen än vad vi såg under förra året. Idag skapade han en hel del chanser i den första halvleken och det kändes mer på oturskontot att inte någon av chanserna han hade satt där de skulle.

Brommapojkarna, som nyss kommit hem från Cypern, såg ut att längta tillbaka till naturgräset. De kändes tafatta och ganska så långsamma. Vi kunde gång på gång bryta deras speluppbyggnad högt upp i plan genom att sätta en fin press. Glädjande att se Erik Sundin spela match igen. Att han är vår startforward känns självklart. Vilken energi!

Thomas Guldborg fortsätter att imponera på mig. Han spelar med ett skönt lugn. Vid två tillfällen får vi snabba omställningar på oss. Vi ”tappar” en ytterback högt upp och Thomas ställs i en omställningslöpning mot snabb motståndare. Då ser man varför han spelar här hos oss och inte i någon av de allra största ligorna. Jag tror att det enda som egentligen saknas den karln är just snabbheten i omställningarna. Han hinner inte riktigt med när han måste ut och täcka en snabb rackare på kanten. Men jag vet att Thomas kommer att vara otroligt viktig för oss i år.

Det fanns mycket idag som kändes bra. Jag gladdes även åt att Johannes, vid ett par tillfällen, valde att sätta igång spelet snabbt med precisa utkast som satte oss i anfallslägen direkt. Bra!

Det första målet vi släpper in faller på hörna. Där måste vi bli skarpare och mer fokuserade. Det ser alldeles för billigt ut! Vår kvittering stod Kennedy för efter att domaren pekat på straffpunkten. Straffen sätter han säkert.

Mikael Rynell spelade bara en kortare tid. En smäll mot käken fick honom att se väldigt groggy ut och bytet var en självklarhet

Resultatmässigt är det naturligtvis inte bra att vi förlorade. Men sett till dagens prestation så finns det ändå en positiv trend. Som jag inledde texten med, i dag var det mycket som faktiskt såg bra ut.

Dagarna fortsätter att komma och gå. Vi närmar oss seriestart. I morgon är det bara tjugoåtta dagar kvar….

BPtraning