26 #dagarkvar men fokus på ”Bajen Fans Hockey mot ettan”

Det är 26 dagar kvar till fotbollspremiären, men för oss hockeynördar ligger fokus på söndagens match i MB-hallen. Välkommen, Richard Slätt, ordförande i Bajenfans Ishockeyförening. Ordet är ditt – berätta om vad som är på gång./Mia

Bajen Fans Hockey mot ettan
Vi har från styrelse, sportgrupp och spelartrupp varit helt eniga inför säsongsstarten. Nu ska vi upp till division ett och förhoppningsvis för evigt lämna division två bakom oss. Därför startade hela truppen med gemensam träning redan i maj månad med ett pass om dagen. Alla de mil som de löpt på grusvägar, alla slitsamma fyspass och styrketräningspass ska toppa laget att vara som bäst när det gäller. Att toppa hela truppen till mars månad för en kvalserie till division ett.

Nio av nio poäng mot mycket kvalificerat motstånd har det blivit på de här tre matcherna. Jag ryser bara vid tanken på att på söndag så kan det vara dags att avgöra den här kvalserien. Jag skrev på vår hemsida inför kvalserien vilka låtar jag vill se som målbild för varje match. Till söndagens match valde jag ut Stone Roses och skrev såhär då.

”Nacka Hemma. Jag ser inga bilder framför mig här av matchbilden eller något annat än en slutbild. 60 minuter är avklarade. Tre poäng bärgade. Det jag ser är Nackaspelare som står på knä när våra spelare sjunger på Stone Roses magiska ”I wanna be adored” och Nackaspelarna avgudar oss såklart.”

Jag minns förra gången vi tog ett kliv upp i seriesystemet när vi hade Norrtälje borta och jag sitter nu och kollar youtubeklipp från när alla ultrasgrupper startar hoppning på sektionen med ansiktena vända från isen och jag börjar fan nästan grina över vilken resa vi är ute på.

Vi är supportrarnas egen förening och vi kan på söndag ta oss upp ännu en division. Fattar ni att på söndag så kan vi bli klara för division ett?

Detta, samtidigt som vi har en krock av gigantiska mått inom den grönvita familjen, men det ska inte spela någon roll. Vi ska kunna fylla MB-hallen även om det är en bandyfinal. Det är på söndag som du kan få hoppa in på isen och tillsammans med truppen fira att vi är uppe i division ett!

Om du dyker upp på matchen och sjunger fram laget så blir det nästa säsong invasioner av Väsby och vi får åter möta klassiska lag som Huddinge och Nyköping. Det är av enorm vikt att vi kommer många till matchen på söndag. Det viktigaste som finns är ditt stöd på läktarna.

AV SUPPORTRAR – FÖR SUPPORTRAR

/Richard Slätt

Tillägg: nedsläpp 16.00 och kostar ynka 60 kronor i entré

basterds_värmdöhård_möte

Foto: Peter Jonsson, Bajen Fans