25 #dagarkvar

På Facebook finns en sida som heter Sektion Ståplats Klacken Långsida. Där publiceras en serie intervjudelar med olika människor inom Bajens rymd. Jag ska vara ego och lägga upp min intervju här. För att det handlar om många känslor, och för det som vi både bävar för, men kanske också ser fram emot. Och, för att det nu är 25 #dagarkvar.

Äntligen en ny del i serien ”Nya Söderstadion – här står vi”! Denna gång med en bloggande klackprofil och nybliven styrelseledamot i Sveriges största supporterförening.

Mia Lindberg, vice ordförande Bajen Fans.

Hur känner du inför flytten till Nya Söderstadion?
– ”Förväntan, och på samma gång en viss dos av melankoli över att behöva lämna det jag älskar, och det som jag, tillsammans med mitt barn utformat till ”vårt andra hem” . Känslan av förväntan väger dock över melankolin.

Ser fram emot att få vara med i skapandet och utvecklandet av klack- och läktarsfären på Nya Söderstadion. Suktar redan efter premiärmatchen. Övertygad om att vi kommer att äga arenan från dag ett.”

Vad tycker du om att en klacksektion hamnar på långsidan även på nya arenan?
– ”Grymt fint såklart att vi har möjlighet att bevara det kulturella och anrika arvet från Söderstadion. Det i sig är ett tydligt statement på att ”vi får det vi förtjänar”, dvs ett bevis för vår unika läktarkultur och vårt hängivna supporterskap. Det vittnar dock också om en jävligt hög förväntan på oss att leverera. Långsida plus kortsida, alla förutsättningar men definitivt inte utan ansträngning.
Fler aktiva läktarplatser – fler pipor – bättre tryck.”

Hur tror du att Hammarbys supporterkultur kommer att utvecklas där?
– ”Helt klart finns en enorm potential att dels utveckla den kultur vi redan har, men även att tänka nytt.

Min tilltro till Ultrasgrupperna är hundra procent. De, tillsammans med resterande klack, grupperingar och läktarfolk kommer att nå nya höjder. Garanterat. Dock kommer det att krävas organisation och hårt arbete ur alla supportergrupperingar och från enskildas håll för att nå dit vi vill och sätta allt på plats. Att bygga nya traditioner och samtidigt bevara de gamla görs inte över en natt och man kan behöva tillåta sig att faila ett par gånger innan allt sitter.
Vår läktarmentalitet bygger bland annat på hjärta, tradition, stolthet, samhörighet och proffsighet. Inget kan ta det ifrån oss. Så länge vi inte släpper på vår värdegrund kommer vi alltid ha möjlighet till utveckling. Vi är ju Bajen. Vi ger aldrig upp.

Vår supporterkultur kommer att växa med Nya Söderstadion.”

mia_c_bajendagenFoto: Peter Jonsson, Bajen Fans