Ett besök

Som ni vet är jag lärare. Har en störtskön femma i Beckombergaskolan, Bromma.

Redan förra året upptäckte vi ”Holger och Mortenssen”. En TVserie av fantastiska Utbildningsradion. ”Geografens testamente” var en resa genom Sveriges olika bygder där jag som lärare fick en briljant ingång till att läsa om Sverige. Kidsen älskade det. Deras fröken också.

Precis efter nyår kom en elev en morgon och berättade att uppföljaren strax skulle sändas på SVT. Denna gång skulle äventyret ta oss genom hela Norden.

Så fantastiskt bra. Vi har sett varenda avsnitt och fått åka till Färöarna, Grönland och Island i jakten på Hjallarhornet. Vi träffade samer i Norra Norge, var i Skagen och djupt inne i de finska skogarna.

När sista avsnittet sändes var det ett gäng deppiga elever som absolut ville ha mer. Som redan saknade.

Vi bestämde oss för att skriva brev till de som ligger bakom serien. Barnen skrev jättefina brev där de tackade och gav feedback på vad de tyckt bäst om. Jag tror på vänlighet. Gillar man något eller någon ska man tala om det. Det är viktigt för mig och det försöker jag föra vidare till mina elever.

Döm om min förvåning när jag i måndags fått mail från ”Mortenssen” där han tackade så mycket. Vad än häftigare var att de frågade om de fick komma och tacka barnen själva.

Om de fick??

Idag kom de till oss och under en timme berättade de om produktionen och svarade på barnens spännande frågor. Fantastiskt!!

Jag är otroligt glad och tacksam för att de tog sig den tiden. Barnen älskade det.

En jäkligt bra Skärtorsdag helt enkelt. Tack Henrik och Johannes!!

image

image