Förlust i U19-premiären

Förlåt. Det var mitt fel. Jag tar på mig förlusten.

Så jävla orutinerat att kläcka ur mig det jag gjorde precis innan en där frisparken. Att jinxa på det sättet är oförlåtligt och oacceptabelt. Jag riktigt såg hur hatet lyste ur Hornstulls-Robbans ögon. ”Se för fan till att inte släppa in något nu” kläckte jag ur mig. Sen slog Djurgården frisparken i mål. Jag skyller på att det är årets första seriematch jag bevittnar.

Det blev en riktigt sur förlust i premiären för U19-laget. Vill man veta laguppställning så ska man förslagsvis bokmärka Tiger-Robbans hemsida och med jämna mellanrum kika där. Ingen har sådan koll på kanalplanslagen som han. Här är dagens fajt.

Vi förlorar alltså med 2-3 efter att ha släppt in samtliga tre mål på fasta situationer. Hörnor och frisparkar. Situationer där vi inte alls har koll på markeringen samt där nog Noah i målet hade kunnat agera en smula annorlunda.

Jag tycker dessutom inte att resultatet alls speglar matchbilden. Vi skapade en hel del chanser och borde definitivt ha gjort fler mål. Erik Ejemark gjorde mål idag, hans 2-2-mål var riktigt fint, men något säger mig att han kanske ligger lite sömnlös ikväll för han hade några riktigt gyllene lägen. Framförallt ett inspel i första halvlek där han helt ren skjuter över. ”Klubban i isen” skriker Hornstulls-Robban frustrerat.

Den andra halvleken var bättre, rent spelmässigt, från oss än den första. Då hade vi ett bättre passningsspel och en större rörelse. I den första halvleken slarvades det en del med passningarna och vi blev lite för omständliga. Det straffades med att vi fick ruskigt farliga omställningar mot oss.

Mirnes Aljic, mittback tillsammans med Sebastian Ludzik gör en riktigt fin match. Kröner det med ett nickmål (1-1) och hade ett par riktigt vassa nickar på hörna även efter det mål han gör.

Jonathan Tamimi Syberg fick spela högerback idag. Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om killen då han i A-laget och U21 får gnugga stenhårt som vänsterback. Jag tänker att det måste bli lite osäkert. Men vad vet jag, man kanske klarar sådana positionsbyten som spelare.

Glädjande att se en stor publikuppslutning. De allra flesta valde klokt nog att sätta sig i solen. Vi har ju våra rutiner att alltid sitta på träläktaren men idag undrar jag om det var så klokt. Snövallarna ligger fortfarande höga runt omkring planen och det blåste i andra halvlek en isande kall vind. Tur att jag satt på mig yllleunderstället.

Säsongen inleddes alltså med en förlust. Sett till spelet som presterades finns det ändå bra saker att ta med sig. Jag hatar att förlora. Än mer att förlora mot Djurgården. Revansch får tas nästa lördag då man möter AIK på Skytteholm klockan 11.00.

Min kungliga hovleverantör av bilder, Peter Jonsson, befann sig upptagen med handbollen. Därför får ni inga matchbilder idag. Mina egna mobilkamerakort skäms jag mest för…

Image