Onsdagssöndag

Den här lediga onsdagen spenderades utomhus. En tre timmarspromenad runt Riddarfjärden, Långholmen och därefter Kungsholmen i sällskap av en god vän som trots att vi bor i samma stadsdel inte setts på ett halvår.

image

Han håller på AIK. Lika passionerat som jag är grönvit. Promenaden avhandlade mycket supporterskap. Mycket stockholmsfotboll. Vi delar samma oro. Oron över den polariserade vinklingen. Letandet efter en sanning. Vi är båda rörande överens om att dialog är modellen. Lyssna och inkludera.

Vi pratade polisen. Han hade sitt hockeyderby från förra vintern nära i minnet. Jag blir fortfarande galen när jag tänker på förra Assyriskafajten och efterspelet. Om de nedlagda JO-anmälningarna.

image

Solskenet var magiskt. Stockholm är så vackert att jag dånar. Fortfarande kyligt i skuggan. Men den finns runt hörnet nu. Våren. Hoppet.

Efter ett gemensamt löfte om att inte låta tiden gå lika långt till nästa gång skiljdes vi utanför min port.

Mitt nästa stopp blev Kanalplan. U19-match mot Åtvidaberg. Bra sällskap på läktarplats. Toast i fiket. Det är mysigt att en av våra regelbundna bloggläsare Tinnie nu kör fiket. Alltid öppet. Bra sortiment. Man kan numera till och med pröjsa med kort.

Igår på U21-matchen gjorde hon Anna lycklig. Hon hade fixat soyamjölk till kaffet. Världsklass.

image

Tyvärr blev det en tung förlust igen. Åtvidaberg vann med 4-2. Dålig rörelse och långt mellan lagdelarna. Säsongen har så här långt varit en stor besvikelse och nu börjar jag oroa mig för degradering. Det vore riktigt illa så jag hoppas sannerligen man snart börjar få till det.

Jag åkte hem efteråt. Trots att damerna hade match. Trots att det var BF-kväll på Jägaren.

Damerna vann förövrigt. Obesegrade. Vackert!!

Biljetten ligger i plånboken. Morgondagens match är sjukt viktig. Jag och Malin kränger matchprogram innan. Ha tjugan redo. Fantastiskt nummer i morgon. Också.