Finlördag

I morse drog Mia och jag till IKEA. Själv skulle jag inte handla nått. Det gick sådär. Märkligt, men det där stället går inte att lämna utan massor av prylar.Inköpen jag gjorde innebär att det i morgon blir en balkongfixardag.

Efter en vacker sushilunch i Kransen åkte jag till Skogås. Brorsan bor ju där med sin familj. Mamma var oxå där.

Det gjorde mig gott att vara med dem. Typiskt fint häng. Att få vara med Nora, brorsdottern på två år, är en ynnest. Hon är så bedårande.

image

Jag kan inte annat än älska den tösen så innerligt. Mitt ljus liksom. När hon sitter i mitt knä och vi sjunger om nyckelpigan och hon säger ”jen” så fort den är slut. Då smälter mitt hjärta.

Brorsan snickrade lite. Nora hjälpte till. Hela tiden nära. Iakttar. Gör likadant. Lär sig nya saker.

image

Nora är storasyster också. Tvillingarna är tio veckor gamla nu. Bedårande de också. Att pojken skulle heta Olle var bestämt direkt. Lilltösen däremot har haft flera arbetsnamn. Maja och Klara var två av dem. Nu har de bestämt sig. Hon fick båda namnen precis som faster P hoppats på. Så, säg hej till Maja-Klara.

image

Jag satt där i kvällssolen på brorsans magnifika altan. Ser de där små liven i vagnen och kan inte undgå att tänka pappatankar. Det är så orättvist att han aldrig hann träffa dem. Att han inte får se Nora spika. Han hade ju varit så himla, himla stolt. Och jag saknar honom. Han fattas mig.

Nora har en liten hälsning till er också: