Kolonilottshelg

Magnolian igår. Kanske vackrast på hela lotten, men blommar bara en kort tid.

Magnolian igår. Kanske vackrast på hela lotten, men blommar bara en kort tid.

I går körde jag årets första riktiga arbetspass på kolonilotten. Vår innebär hårt arbete där, för att sedan när sommaren kommer kunna softa och njuta. Den där kolonilotten som familjen haft sedan slutet av 80-talet i Eriksdalslunden har hjälpt mig att bearbeta sorger och lösa problem. Den har gett mig ångest och dåligt samvete de år jag inte kunnat lägga ner så mycket tid på den och den har gett många många sköna stunder. En oas mitt i stan liksom.

Jag har dubbla känslor för trädgårdsarbete. Ska erkänna att jag hatar det ibland. När man blir klar i ena delen av trädgården, då har den andra vuxit igen. Men jag har upptäckt på senare år att det inte bara är en klyscha att kontakt med jorden är helande och meditativt. Timmarna flyger i väg och tankarna blir klarare.

I helgen är det conteinerhelg, så det är bara att köra på för att få iväg så mycket skit som möjligt från trädgården. Den där kolonilotten blir mitt gym närmsta veckorna. I dag är jag lovad lite sällskap och hjälp. Kom förbi och säg hej om ni är ute och promenerar i Tanto eller Eriksdal.