Bajen Fans har fått en ny ordförande

Sent igår kväll fick jag beskedet. Att styrelsen i Bajen Fans valt världens bästa Mia till sin ordförande. Jag knöt näven där i min tysta lägenhet och sa ett högt ”yes”. För precis så känner jag.

Grattis Mia till det extremt ärofyllda, roliga, viktiga, tidskrävande, svåra och grönvita uppdraget som ordförande i Bajen Fans. Samtidigt tackas förstås Seb för det arbete han har lagt ner i rollen som ordförande när han nu väljer att kliva av.

Jag vet att Mia är som klippt och skuren för uppdraget. Jag vet det eftersom jag kan titulera mig god vän till henne.

Få människor som jag har träffat har hennes fina ledarskapsförmågor. För den jäkeln har flera stycken. (Avundsjuk? jag? 🙂 ) För det första så har hon ju yrkeserfarenheter inom ledarskap. Hon är van att leda, strukturera, engagera, delegera och sy ihop. Sådant som kommer att vara enormt viktigt i rollen som ordförande för BF.

Men sen har hon dessutom en förmåga att se människor. Att få människor att känna sig betydelsefulla för dem de är. Jag tror att hon som ledare ställer höga men bra krav, det gör hon på sig själv och även på sina vänner, men samtidigt lyssnar hon och engagerar sig i personen. Bryr sig om. På riktigt.

Det kommer Bajen Fans att ha nytta av.

En annan sida som jag är sjukt jävla avundsjuk på är hennes kreativitet. Att hon liksom direkt kan tänka utanför den berömda lilla lådan. Själv håller jag mig gärna inom dess trygga väggar medan Mia genast ser möjligheter och lösningar som vid första anblicken kanske känns helt galna. Mia är visionär.

Ytterligare en förmåga jag älskar hos Mia är hur hon kan röra sig i olika sociala sammanhang. Med olika typer av människor. Olika sociala grupperingar. Och att hon gör det utan att för den sakens skull förändra sig själv.

Mia är en riktigt jävla grym vän. En fantastisk kvinna med förmågor utöver det vanliga. En av mina stora förebilder. Som medlem i Bajen Fans är jag tacksam att hon är taggad för uppdraget. Att hon tar sig an ordförandeskapet för ett dynamiskt supportergäng med lika många åsikter som medlemmar.

Grattis Mia! Och grattis Bajen Fans.

Image