Viktig seger

Jag sitter i min bil. Parkerad utanför min port. Trött. Dränerad. Men glad.

Dagens seger var viktig. Klyscha förstås. Men tre raka ger självförtroende. Stundtals bra spel. Vi radade upp chanser. Vi borde ha avgjort den här matchen redan i första halvlek. Och ändå blev allt klart med andan i halsen.

I min bok får Guldborg och Timisiela guldstjärnor. Bra insatser. Jag älskar Guldborgs inställning och kompromisslöshet. Han är fantastisk.

Stämningen. I mitten på andra hände något. Den ljudvolymen vänner. Magi. Det är något visst med att ta i absolut max och ändå inte höra sin egen röst. Att bli en del i en mäktig ljudkuliss. Få förunnat. Och idag hände det – äntligen – igen. Växelsång. Stående publik. Ett minne för livet. Värdigt.

Även Besara och Banda poängterade stämningen. Att det som hände idag var stort.

image

Målet. Förvirring uppstod. Besara signalerade för mål. Assisterande domare vinkade. Kanerva tog ett snack. Sen kom det efterlängtade beskedet. Mål. Där jag står var det förstås omöjligt att se. Jag ställde en fråga på twitter för att höra folk som ser på tv. 21 snabba svar. Enhälligt.

image

Sämst på plan var Kanerva. Igen. Jag tycker dagens domare var kass. Christoffer Carlsson fick så mycket stryk och ingenting med sig.

Skärpan måste bli bättre i avsluten. Vi får inte missa de där lägena. Erik Sundin borde definitivt ha gjort mål. Det fanns fler bra lägen.

Landskrona hade gräsliga tröjor. Förfärliga neonfärgade tingestar. Men de saknade inte chanser. Jag åldrades nog ett år eller två när vi tappade allt i slutet och gästerna har ett ribbskott på övertid. Mon dieu.

Stundtals bra spel, ett fall framåt. Mycket att jobba vidare med. Vi blir för långsamma och omständiga offensivt i perioder.

image

Nollan hålls igen. Johannes gör ett par kvalificerade räddningar. Viktigt att vi är så tajta i försvaret.

Huvudvärken dunkar i tinningen. Matchprogam såldes. En mer känslosam försäljning än någonsin. En av våra medarbetare gick bort i fredags. Idag var en sådan där stund när jag återigen blir påmind om livets bräcklighet. Och den enorma vikten av att ta hand om varandra. Finnas där. Stunder när gemenskapen i supporterkretsen blir tydlig, viktig och stor.

image

Tack alla ni som bidrog på läktarplats ikväll. Tack till grabbarna på planen som bärgade tre poäng.

Tre nya på torsdag?

/Pernilla