En kväll i bajentjänst

Klockan har passerat 22. Jag sitter här och väntar på att klockan ska bli 22.30. Då ska jag ringa en Hammarbytränare. Galet egentligen. Men det ska jag. Fast det är han själv som bestämt tiden. Och jag är oändligt tacksam att han räddar oss med kort varsel. Hela kvällen har jag ägnat åt Hammarby. Och tänk, jag älskar verkligen sådana kvällar.

Vi har haft styrelsemöte i Supportrarnas matchprogram här hemma hos mig. Diskuterat, analyserat, kläckt idéer. Det finns så otroligt mycket kunskap och idéer i det här gänget. Och kompetens. Jag blir alldeles varm när jag tänker på det. Hur Hammarby har blivit plattformen där jag mött människor som kan så otroligt mycket.

Som när Henric går igenom budgeten. Visar excelark och pratar prognoser. Jag hänger egentligen inte med. Det där är inte min starka sidor. Siffror. Men jag vilar tryggt i att han är proffs. Att han ju har det som yrke. Att arbeta med just budgetar och prognoser. Att han har enorm yrkeserfarenhet.  Att han dessutom har hela garaget full med hammarbymemorybilia gör ju inte saken sämre. Vet ni, han har högar av matchprogram. Högar.

I andra änden sitter Foto-Fridén. Han som tar alla magiska bilder på Söderstadion. Och har gjort så länge. Ovärderlig för gruppen.  Jag älskar Hasses bilder. Särskilt förtjust är jag i årets porträttbilder som hör till huvudintervjuerna i programmet. Så jävla snygga.

Och så Hagström. Han som drömmer om att få göra ett gigantiskt matchprogram i magasinform. Och drömma ska man. Visualisera ska man. Jag är övertygad om att vi kan nå dit. Vi har tur vi som har Magnus vid rodret.

Distributionschefen Holmquist gör ett grymt jobb. Han står inför stora utmaningar här nu. Sista matchen på Söderstadion. Massor med folk. Massor med program som vi ska sälja. Var står vi? När står vi där? Hur ska vi programmen till ställen där folk befinner sig och matchladdar. Frågorna är många. Vi kommer säkert att lösa det. Gänget behöver fortfarande utökas. Om det är någon därute som vill vara med oss och sälja program får ni gärna höra av er. Väldigt gärna.

Vi saknade vår bästa layoutare. Johan är i Berlin. Men sånt måste man ju också få göra.

Jag har precis skrivit protokollet rent. Knåpat ihop en införrapport på svenskafans. Sett sista minuterna på derbyt. Väckte inte en enda känsla. Längtar till den riktiga matchen i morgon. Det är förbannat synd att det inte fungerar för mig att åka ner. Vet att både Anna och Mia åker. Och Cecilia. Det hade varit väldigt roligt att åka med. Men jag blir TV-bajare i morgon.

Hoppas den fina trenden fortsätter. Grabbarna förtjänar det. Vi förtjänar det.

Vi ska tillbaka.