Derbyförlust

Inför rekordstor publik, över 800 personer nere på Kanalplan, kom årets första förlust. En jävligt jobbig sådan. Det tidiga ledningsmålet räckte inte och under fem tunga minuter i andra halvlek kunde gästande AIK vända och vinna.

Förutsättningarna för mig som åskådare var briljanta. Stockholm bjöd på högsommarvärme och klarblå himmel. En glass och vatten inhandlades i det fina Tant Grön-fiket. Jag vill ge Tinnie en stor eloge för klassen och utbudet på fiket. En fröjd att besöka.

Dessutom fick jag äran att se matchen med sällan så trevligt sällskap. Bästa Ulrika hade med sig bubbel och jordgubbar. Vi hann knappt utbringa en första skål innan Greta Holmberg tryckte in en hörna. Vilken drömstart!

Bajen börjar riktigt bra. Första kvarten är det dominans och bud på flera mål. Nr 2, som dessvärre inte stod med i programmet,  imponerade på mig från sin vänsterytterposition. Fick höra från gentlemännen bakom mig att hon heter Olga och är ett nyförvärv från Enskede. (Förlåt, men har glömt hennes efternamn)

Dessvärre äter sig AIK in i matchen allt mer. De har ett ribbskott och saknar inte chanser även om jag tycker ledningen i paus är rättvis.

I den andra halvleken blir det tyvärr inte bättre. Bajenspelarna ser märkbart trötta ut och allt fler enkla misstag dyker upp. Slarv i både försvarsspelet och i uppspelsfasen.

Aik kvitterar och tillåts blott fem minuter senare att även ta ledningen.  En ledning som stod sig matchen ut även om vi hade ett jätteläge precis i slutet där gnagets målvakt parerar till hörna.

Det smärtade enormt att det var gnagetbrudarna som fick segerjubla.

Det här var min första dam-match för året men jag lovar att komma tillbaka. Den första halvleken gav mig mersmak och känslan är att det finns stor potential. 

Roligt att se att fler än jag hittade dit. Hoppas på fina publiksiffror även framöver. Det är spelare, ledare och andra hårt arbetande krafter i damfotbollen så väl värda.

Som sagt, jag lovar att komma tillbaka.

image