Strövtåg

Dagen före midsommar.  Är ute på ön. Ligger i soffan. Kollar Spanien pulvrisera stackars Tahiti.  Dricker Prosecco och äter mörk choklad.

Sämre kan man ha det

image

Vilket fantastiskt väder det blev. Klockan är halv elva och det är fortfarande 19 grader ute.

Jag startade dagen med Årstahäng. Fick frågan av Gregg hur jag ska fira midsommar.  ”With friends. Dancing around the Midsummer-pole, pretending to be small frogs”

(vad fan nu midsommarstång kan heta på engelska)

Mr Berhalter såg lätt frågande ut och sa att: ”I have some trouble picturing you playing around as a small frog”

Men det ska jag. Midsommardansen hör till. En efterlängtad, långväga vän som numera bor i Kiruna kommer hit. Känns underbart att få fira med henne och alla andra vänner. Vi blir många. Jag gillar det. Och längtar.

image

Det är skimmer i molnen och glitter i sjön, det är ljus över stränder och näs, och omkring står den härliga skogen grön bakom ängarnas gungande gräs.

Jag gillar Fröding. Just Anna, nu Kiruna, fick upp mina ögon för Fröding på gymnasiet.  När Mandio Diao valde att tonsätta dikterna föll jag som en fura.

Strövtåg i hembygden

Det är förstås en massa känslor att komma hem. Barndomshemmet är trygghet.  Men det är också väldigt mycket pappa. Han har ritat huset. Slagit i varenda spik.

image

Och med sommar och skönhet och skogsvindsackord står min hembygd och hälsar mig glad, var mig hälsad! Men var är min faders gård, det är tomt bakom lönnarnas rad.

Jag skjuter söndagen framför mig. Vill inte. Men märker att hela jag är laddad med massa känslor.

En fin torsdag toppades med Nora-häng. Smultron,  bubbelbad och Pippi Långstrump.  Färskpotatis och grillad falukorv.  En sommarkväll högt uppe på listan över fina saker. Minnen. Nya minnen.

image

Glad Midsommar alla fina bloggläsare!

Vi ses på söndag.