Förvirringen i det nya

Idag hade jag förmånen att kunna ta rygg på Anna som hade ett officiellt uppdrag att fota träningen som var förlagd till Nya Söderstadion.

En arena som fortfarande är en byggarbetsplats med hög säkerhet.  Det krävdes föranmälan med personnummer för att vi skulle få komma in.

Det känns märkligt att kliva in på läktaren i stort sett ensam. Tillslagen från spelarnas bollträffar ekar mot väggarna. Det är så stort. Så tomt. Och så väldigt, väldigt ovant.

”I love Årsta IP” är det första jag skriver i mitt block. Jag känner mig så himla vilsen i det nya. Det känns som en väldigt stor kostym. Det är väldigt märkligt och ovant att se en träning här.

Laget genomför ett bra träningspass. God intensitet. Bra fart, både fokus på avslut och matchspel.

Andreas Haddad syntes inte till idag heller.

image

När regnet börjar falla flyttar vi högre upp. Stegen i trappan ekar. Alla instruktionerna från ledarna hörs tydligt. Ljudet färdas onekligen lätt därinne.

På måndag är det match mot Örebro. Hör att biljetterna säljer bra.  En god idé är nog att köpa förköp.

Nästa helg ska jag besöka det nya igen. Då för konsert. Märkligt ställe det här.

Men jag tänker att det kommer att bli bra det här nya hemmet. Det kommer att ta tid. Det måste nog få ta tid. Och laget måste hjälpa oss. Måste leverera.

Vi behöver det så innerligt.

Nu ska jag strax bege mig till Kanalplan för juniorernas match. Därefter blir det midnattsloppspepp. Skönt att alla löparna är gröna i år. Minns det blå året med fasa.

Håll utkik efter Annas bilder som säkert kommer upp på officiella hemsidan under eftermiddagen/kvällen. 

Vi ses i Örebro på måndag!