Stolta stad

image

Fredmans epistel no 33. Den om Stolta Stad. Den dök upp mitt huvud när jag gick över Västerbron tidigare i veckan. Magisk solnedgång. Stod där på toppen av bron rätt länge. Såg solen försvinna i horisonten.  Det vackra.

Jag älskar verkligen den här stan. buller, larm och skrål. Och vyerna. Vännerna och pulsen. Här finns Hammarby.

Här finns så mycket av det jag behöver för att kunna andas. Ibland försöker jag ge mig själv alternativ till att våga flytta. Kanske en utlandstjänst, ny stad, ny miljö.  Men så gör det ont i hjärttrakten. Endast tanken på att dra skapar ångest. Jag lär bli kvar. Hemma.

Det är match i morgon.  Jag ställer ingen klocka även om jag blev sugen när jag nyss pratade med både Mia och Anna som åker till Landskrona.  En buss som går i ottan.

Stolheten jag känner över att så många drog till Visby för Hammarby Hockeys första match på länge. Säsongskortet till hockeyn låg förövrigt i ett handskrivet,  prydligt kuvert när jag kom hem idag. Typiskt bra fredagspost.

Stolheten över att BF skickar buss ner genom hela Sverige. Beundrar er som åker. Själv stannar jag hemma.  Försöka ladda rätt urladdade batterier.

Stockholm har bjudit på den kanske bästa sommaren vädermässigt sen -94. Åtminstone känns det så.

Det är tur det när så mycket annat går i moll. 2013 har förutom sommarvädret hållit tunt.

Vi säger hej då till Gustaf Grauers idag. Som person kommer jag att sakna hans glada nuna och trevliga ton till oss hang arounds. Men det står nog klart att mer rutin och större erfarenhet är ett måste på den posten. Själv gillar jag inte känslan jag får att man nu försöker göra honom till ensam syndabock.

Åtminstone är det känslan som landar hos mig. Och jag gillar inte det.

I morgon hoppas jag på 3 poäng. Vi behöver det.  Jag behöver det.

Trevlig helg bästa ni!