400 000

En stor siffra. Faktist en bra bit större än hela Malmö.

Fyrahundratusen besökare har kikat förbi hos oss sen starten.

”Vi borde starta en blogg”. Orden var Annas. Vi satt hemma hos Mia en kulen höstdag.  Tre tjejer med olika bakgrund,  olika personligheter men med samma kärlek. Tre kvinnor som funnit varandra via passionen för Hammarby.

”En blogg? Vem fan vill läsa det”

Tydligen ganska många. Idag proklamerar jag gladeligen att jag är förbannat nöjd över att Anna kläckte idén. Jag är stolt över vårt projekt. 

Antalet besökare är förstås inte viktigt i sig.  Men det är ett kvitto.

För egen del har 2013 varit ett pissigt år. Det är tur att jag har haft Anna och Mia. Livsavgörande. Det finns fler fantastiska bajentjejer som får mitt liv att glimra. Malin och Ulrika t.ex. Två grymma, starka kvinnor som också tillför mitt liv så mycket.

Livet som fotbollssupporter i Hammarby har varit tungt en lång period. Vi möter motgång på motgång. Förväntningar som krossas. Förhoppningar som går oss om intet.

Livet som Hammarbyare är ändå fullständigt magnifikt. Jag är en del av något stort och vackert.  Jag är tacksam och glad för alla de människor som finns i mitt liv tack vare den kärleken. 

I morgon söndag träffas vi igen. Det finns ett digert smörgåsbord av aktiviteter för oss grönvita.  Själv pallrar jag mig ner till Kanalplan för U17-lagets match.  Därefter blir det programsälj inför matchen mot Sundsvall. Jag hoppas många väljer att gå på handbollen.

Jag hoppas dessutom att både Anna och Mia finns i vimlet.  För, på något sätt borde nog Årstakexen fira 400 000.

Hammarby får gärna ge oss tre poäng som present.  Det känns rimligt.  🙂

image

Tack alla ni som läser!