Bajen på Bokmässan

20130929-130602.jpgNu sitter jag på tåget hem från Göteborg och årets Bokmässa som pågår även i dag. Jag ska gå på matchen i kväll och hade nog ärligt talat inte orkat en dag till. Känner mig ganska sliten, men på ett bra sätt så klart. Skrev lite på min egna blogg om mässdagarna, här.

Mässan var ju framför allt jobb för mig, med monter för Palestinagrupperna och två framträdanden på olika scener. Men också mycket nätverkande och mingel. En hel del bekanta som jag bara träffar där en gång om året. Och i vimlet stötte jag självklart också på en hel del Bajenvänner. Bland annat Katarina och Björn som spred vår grönvita religion med sin fantastiska bok Jag hör till de få som kan leva. Jag var också nere en sväng och hälsade på Hammarby fotbolls krönikör Hans Olov Öberg i  Kalla Kulors monter..

Jag lyckades också få byta några ord med min gamla vän Martin Schibbye som tillsammans med Johan Persson hade 26 programpunkter på mässan – alla fullsatta!! Fattar inte hur de pallar, men så klart viljan att tala för sina kollegor som fortfarande sitter i fängelse som gör att de orkar. Jag beundrar dem verkligen.

Nu har jag äntligen deras bok 438 dagar och Martin bläddrade fram ett avsnitt där Bajen spelar en betydelse och markerade det med bläckpenna! Jag tänker inte säga vad det står för alla måste köpa boken.

Björn och Katarina och min mamma där i mitten som är väldigt stolt eftersom hennes son Axel är med i boken och även hon då omskriven i det kapitlet. 

20130929-130650.jpg

20130929-130707.jpg