December och demokrati

Det fanns planer på en julkalender även i år. Efter förra årets succé borde vi verkligen ha prioriterat det. Men sen fanns liksom inte tiden. Kanske inte heller kraften.

Vi är väldigt medvetna om att bloggen går på sparlåga.  Vår ambition är att bli bättre.  Vi ser nog ett lite ljus där borta i tunneln så håll ut!

December inleds med lite bajenjobb. Vi är ett gäng som beslutat oss för att ses och prata motion. Nä, inte träning.

Vi ska tillsammans prata föreningsdemokrati och utvecklingsområden för att i god tid vara på banan med motioner till årsmötet.

Jag tänker att det är fler medlemmar där ute som har tankar och idéer.  Gör slag i saken. Det är inte särskilt svårt att skriva en motion så gör ett försök! 

Senare i veckan är det medlemsmöte. På torsdag ordnar Hammarby Fotboll träff i Gubbängsskolans aula. Föranmälan krävs.

Det är inte långt kvar till jul. En jul jag firar på Kanarieöarna.  Det enda jag grämer mig över är att jag inte får dela den grönvita jultraditionen hos Nacka. Annars ska det bli otroligt skönt att dra härifrån.

Det pågår som bekant en enorm utrensning av spelare.  Jag tror att det är bra att banta truppen.  Sen känner ni ju mig vid det här laget Det finns en del av de man nu valt att avsluta med som jag hade velat ha kvar.

Men just här och nu väljer jag att tro att det är bra. Att stålbadet är ett steg i rätt riktning.  Trots den där klumpen i magen kring tillvägagångssätt och framförhållning gentemot spelarna som individer så ska jag försöka se det som sker som något bra för Hammarby i stort.  Under förutsättning att det kommer in spelare med kvalitet. Förstås.

Det blir onekligen en spännande Silly.

December – nu kör vi.

image