Välkommen 2014

Det är bandy på TV. Andra halvleken mot Villa ska precis börja. Sista lediga dagen på ett oerhört skönt jullov.

Till skillnad från er som varit här hemma så har jag sett solen. Två magnifika veckor på Gran Canaria. Precis vad jag behövde.  Känner mig pigg och laddad. Redo att möta det nya året.

Hammarby ska åka på träningsläger till Cypern i mitten på februari.  Tyvärr kommer jag inte att ha möjlighet att åka. Oförenligt att ta tjänstledigt med att ha en sexa i nationella prov-tider.

I år hade jag verkligen uppskattat att åka med. Så många nya ansikten att lära sig. En helt ny trupp känns det som.

Jag är lite tudelad till utrensningen. Den kloka, rationella och sportsligt tänkande Pernilla tror att det som händer är riktigt bra. Att det är precis det som vi behöver. Strukturer, sportslig kompetens, idéer och visioner.

Samtidigt ska jag erkänna att jag har några farhågor. Jag kommer personligen att sakna ett par av spelarna massor. Max och Christophe allra mest.  Även Robin Tranberg har varit en personlig favorit.

Jag kan känna lite oro kring att det är så mycket nytt. Det svåra i att bygga ett lag. I samma andetag tillstår jag att det lag vi haft ju inte bevisat att de förtjänar fortsatt förtroende. 

Jag vet att jag generellt ogillar förändringar.  Kanske är det som spökar även här.

Vi behöver sportslig framgång. Vi törstar så sjukt,  jävla mycket efter segrar och framtidstro. Jag vill se ett offensivt spel där spelarna vet vad de ska göra. Ett kungarike för en tydlig, implementerad spelidé!

Vi på läktarplats har en viktig resa framför oss. Jag hoppas så innerligt att laget i år kan ge oss den energi som vi behöver för att i vår tur kunna ge all vår energi tillbaka. Supportrarnas roll är att stötta. I alla lägen. Det om något har Hammarbys fantastiska supportrar visat att man kan. Det stöd som laget fått sen man åkte ur allsvenskan saknar nästan rim och reson. Jag är så otroligt stolt över det som presteras av supportrar.

Men jag har en känsla av att i år skulle vi må bra av att få hjälp från laget. Segrar och bra spel. Snälla, ge mig bra spel.

Jag lovar att jag ska ha tålamod.  Jag inser att med till stora delar ny trupp och en för oss ny tränare så lär det inte sitta där från början.  Men bara jag får se de rätta intentionerna så…

2014 har börjat bra. Lyckas jag bara förnya mitt säsongskort snart kommer allt kännas ännu bättre.

Jag längtar till träningsmatcher. Tiden till dess ska jag se både hockey,  bandy och handboll. Samt en efterlängtad resa till New York.

Tillsammans mot ett riktigt bra år!

image