Kulan i luften

image

Äntligen har jag sett fotboll live 2014. Äntligen är försäsongen igång för min del.

Jag åkte aldrig till Växjö igår. Prioriterade BFs årsmöte. Därför blev dagens besök på Bosön årets premiär. Jag har hemskt nog inte haft möjlighet att se en enda träning än. Suget på fotboll är stort.

Hammarbys U19-lag träningsspelade mot Vasalunds dito. Flrsta gången förövrigt som U19 spelade på fullstor plan det här året. Som jag förstod det sker träningarna på kvartsplan. Så är förutsättningarna i Stockholm vintertid. 

Hammarby förlorade med 3-2 i en match med många olika ansikten.  Stundtals tyckte jag att både tempo och spel var av god kvalité för att i perioder vara både slarvigt och dåligt. Vasalund gör två mål på kontringar där vi inte alls hänger med i försvarsspelet.

Hammarbys första mål gjordes av Erik Ejermark när denne styr in en boll levererad från Gordon.  Det andra målet kommer på ett skott en bit utifrån av den centrala mittfältaren som för mig ännu är namnlös. Om jag förstod set rätt är han en provspelare som förra säsongen spelade i BP. Där gillade jag det jag såg. Kanske lite oslipad men spännande. 

Nästa helg vankas match mot Enskede.  Också det på Bosön.

Nanne Bergstrand fanns på plats och såg matchen. Det gillar jag. Har varit en bristvara de senaste säsongerna att folk kring A-laget sett för få matcher med juniorerna. 

På lördag är det match på Stadshagen. Det ser jag oerhört mycket fram emot. Ska bara överleva kommande jobbvecka. Blir nästan gråtfärdig när jag ser hur kommande vecka ser ut i kalendern. 

Då är det skönt att ta sig an den med två timmars hammarby-titt i bagaget.

image