2:a maj smäller det!

Boka in den 2 maj i kalendern för då smäller det i Hammarbyland.

Jag har pratat med Sara Lilltjafs och Joel från Hammarby boxning för att höra vad som väntar.

– Fredagen den andra maj ska det vara en boxningsgala i Eriksdalshallen. Hammarby mot Göteborg. Vi hoppas att alla bajare ska komma och heja på Hammarbys duktiga boxare mot Göteborg All Stars.

Vad har vi att förvänta oss gällande matcherna, motstånd osv?

– För motståndet står några av de allra vassaste boxarna i Sverige. Under de senaste åren har Göteborg blivit det ledande boxningsdistriktet. Där av tar vi oss an de bästa och låter Göteborg vaska fram ett ”All Star” lag. Galan bjuder på elitmatcher i olika ålderskategorier. Sex fartfyllda matcher utlovas. Galan toppas av elitfighter i tungvikt. Håll er uppdaterade på http://www.bajenroughhouse.se Inom kort kommer ni kunna se fightcard där.

Vad händer utöver boxningsmatcherna?

– Vi vill ha samma fina stämning som på Bajenkvällen då Hammarbys olika sektioner har informationsbord. De olika Hammarbyföreningarna kommer att presenteras i ringen på ett spännande sätt.

Det kommer att bli musik också. Artisterna är inte riktigt klara i dagsläget men vi lovar att det kommer bli en adrenalinfylld och spännande kväll i Hammarbys tecken.

Hur går det för Hammarby i boxning, är vi bra?

– I dagsläget har vi landslagsboxare i alla ålderskategorier från diplomboxare (10-14 år) upp till seniorer (19+). På den första internationella turneringen för säsongen, Falken Cup, blev vi Bästa klubb. Under årets andra internationella turnering King of the Ring lyckades vi ta en andra plats, 1 poäng bakom team Box Göteborg. Otroligt starkt med tanke på att Team Box Gbg hade 18 boxare, mot våra 8 boxare. Man får poäng per vinst. Med andra ord finns det en enorm talang och potential hos våra boxare.

– Vi behöver därför allt stöd vi kan få för att visa att vi kan slå Gbg. I dagsläget är vi en av Sveriges bästa klubbar. För att fortsätta utvecklingen och ta nya steg behöver vi dock komma ut mer internationellt på tävlingar, samt kunna ge våra bästa ännu större utmaningar. I dagsläget är vi runt 20 personer i olika kategorier som tävlar. Något som kostar enormt mycket ideellt arbete och mycket pengar. Vi ser därför galan som en nödvändighet för att vi ska kunna ta nya steg framåt och visa vilka Södermalms grönvita krigare är. Det vi vill göra är att bjuda fansen på en riktigt show!

Om man är nyfiken på Hammarby boxning, kan man komma ner till lokalen och prova på?

– Ja kom! Lokalen ligger på Kocksgatan 24. Boxning är till för alla och är jättebra träning. Jag tränar i nybörjargruppen flera gånger i veckan och Joel möter du som tränare, berättar Sara.

Kolla in http://www.bajenboxning.se/ för träningstider

Uppdaterad info om galan kommer att finnas på http://bajenroughhouse.se/ som sagt samt twitter- och instagram konto Bajenroughhouse och facebook https://www.facebook.com/bajenroughhouse?fref=ts

Årstakex kommer också återkomma och hålla peppen uppe fram tills det är dags. Tack Sara och Joel.

Foto: Sara Lilltjafs

Foto: Sara Lilltjafs