Kexkollen: Vem är Johan Persson?

Foto: Peter Jonsson

Foto: Peter Jonsson

Nyss hemkommen från Stadshagen. Vi vann mot Gefle med 1-0 efter att Kennedy gjort matchens enda mål på straff i den första halvleken. En snyggt slagen straff helt otagbar för Gefles målvakt.

Stundtals spelade vi riktigt bra fotboll. Vi var aggressiva och vann betydligt mer boll än jag tycker vi gjort på länge. Just aggressiviteten och andrabollarna var mycket tack vare min nya favorit.

Jag gladdes oerhört mycket åt det spel som Johan Persson visade upp på mittfältet. Precis den spelartyp jag känner att vi har saknat. Brytningssäker och intensiv. Dessutom såg han till att slå flera fina crossbollar under matchen som öppnade upp ytor för våra kantspelare.

Vem är då Johan? Jag drog iväg ett mail till Fagge som till vardags är aktiv skribent i Östers redaktion på svenskafans.com. En kexkoll.

Jag fick en ny favoritspelare idag när vi mötte Gefle. Johan Persson! Honom har vi ju tagit över från er. Vad kan du berätta om honom?
– För det första var han min favoritspelare en gång i tiden också, he he. Det är en spelare som har sina styrkor i det defensiva spelet. Han har en relativt fin passningsfot, ganska så starkt löpsteg också vilket gör honom komplett som balansspelare. Med andra ord är inte denna killen bara bra på att tackla eller bara bra på att springa – som andra innermittfältare tenderar att vara. Han fungerade även som mittback i Öster vid ett fåtal tillfällen.

Vilka är hans styrkor?
– I och med att han är Sheriff har han flera fördelar. Han kan med fördel spärra av mittsektionen av fotbollsplanen med ackuratess. Han ustrålar auktoriet, stabilitet och trygghet som fotbollsspelare. En ledartyp och kaptensmaterial.

Hur skulle du beskriva honom som person?
– Här har jag sämre koll. Men Johan känns som en en stabil och reko kille. Känns som det finns ett starkt men bra temperament inombords som kommer väl till användning både på och utanför plan (omklädningsrummet exempelvis). Utåt är han lite lugnare.

Kommer han att vara saknad i Östers lagbygge eller är ni glada att blivit av med honom?
– Jag är bitter att han lämnade. Oerhört saknad. Det finns en besvikelse på honom från min sida (och andra fans) att han lämnat för en seriekonkurrent, det gör det absolut. Se det som något väldigt positivt, bajare.

Något annat du kan avslöja om Johan för oss grönvita?
– Tyvärr har jag inget att bidra med här. Däremot hörde jag rykten om att Bajenbrudar just nu håller på att sätta ihop en banderoll med texten ”Snygg-Johan”. Kan detta bekräftas på Södermalm??

Dessvärre har jag ingen koll själv på Fagges sista fråga men jag ska undersöka saken! Tusen tack Fagge!