Do you have any questions for me, Bajen?

image

Här är jag. Mitt i pulsen och storstaden.  Eller, just nu ligger jag utslagen i den hyrda lägenhetens vita skinnsoffa och summerar den första dagens intryck. Men för ett par timmar sen stod jag vid den hektiska korsningen och insöp ljuden, doften och känslan.

Affärer

Vi hade en taktik för dagen.  Ta bussen till New Jersey och börja beta av saker från listan. På min står det skor. Jag har löjligt stora fötter. Så stora att det inte finns damskor i vanliga skoaffärer som passar mina pråmar. Hemma får jag uppsöka specialaffärer vilket är en smula dyrt. Här är saken annorlunda.  Dag ett inhandlades tre par skor. En bra start.

image

I Converse-butiken stod en välklädd herre.  Peter. Jag tvingade stackarn till ett kort.

I en annan butik skulle man uppge sitt namn i provrummet. Malin uppgav det vackraste ord hon känner.  Hon bokstaverade, han skrev.  ”How do you pronounce that?” Hon uttalade noggrant.

image

Lite senare skrattade jag gott åt när expediten frågade:
-Do you have any questions for me, Bajen?

En lång busstur hem, en middag på spansk restaurang och hemsläp av påsar är det strax dags att sova. Malin var den enda av oss som tog svart bälte i shopping. Hon vann en utklassningsseger.

image

I morgon ska vi, på Gustav Gelins rekommendation bege oss på en guidad tur i hiphopens barndom. Vi ska vika in oss i en minibuss och bege oss ut till Bronx. Fyra timmars tur. Ska bli fantastiskt spännande.  Kanske blir ett helt eget inlägg om det i morgon. 

image

Den sista bilden är utsikten från vardagsrummet. 

Det går ingen nöd på oss.