Kanalplanshäng

image

Jag åkte aldrig till Degerfors.  Den segdragna amerikaförkylningen och allmän trötthet blev incitament för att hålla sig hemma.

Helgen bjöd på ett fantastiskt vårväder så söndagen spenderades utomhus. På anrika och charmiga Kanalplan spelades dubbla cupmatcher mot Gefle. Först ut var vårt U19-gäng.

Tre spelare var med Atruppen i Degerfors och ett par nyckelspelare dras med skador så det var ett något decimerat lag som kom till spel. Gefle var det klart bättre laget i den första halvleken.  De tog ledningen och kom till flera fina lägen.

I den andra halvleken reducerade Hammarby till 2-1 och låg verkligen på för en kvittering.  Spelet lyftes något i inledningen på andra och jag satt där på träläktaren och väntade på tvåan.

Tyvärr blev det precis tvärtom.  Gästerna kunde göra både tre och fyra ett och förlusten var ett faktum. Gordon Jordells och Alenga Massimangos insatser förtjänar beröm. Resultatet speglar inte riktigt matchbilden. Framförallt i den andra halvleken fick Bajen ordning på sitt spel men blev hårt straffade på ett par fasta situationer.

image

Efter en dryg halvtimmes fikapaus var det så dags för dagens andra match. Vid det här laget hade vi nåtts av rapporter om ledning i Degerfors efter bland annat en cykelspark av Haddad.

Solen värmde gott på läktarplats. Vårt U17 lag spelade stundtals riktigt bra. Man hade kontroll på matchen och segersiffrorna skrevs till 4-2.

Det är så ofantligt roligt att säsongen är igång igen. Jag gillar verkligen att hänga där på Kanalplan.  Fotbollen är rolig att titta på och jag hoppas verkligen att många hittar dit när seriespelet drar igång.

image