11 dagar kvar – Hej Marielle, ordf Hammarby damfotboll

I dag träffar vi en av de coolare människorna jag fått förmånen att lära känna lite. Marielle. En av de där människorna som vänder upp och ner på perspektiv och som man gärna skulle sitta och pimpla vin ihop med från kl 17 till 04 en skön lördag. En sådan person man vet har så mycket spännande i sitt huvud att det aldrig tar slut. Driv, passion och hjärta.

Marielle! Vem är du?
Jag heter Marielle Nakunzi, jag är 48 år och bor i fiendeland (Sumpan). Jag har två döttrar varav den ena faktiskt jobbar på Nya Söderstadion så jag hoppas alla är snälla mot personalen.

Till vardags jobbar jag som förbundsjurist på RFSU vilket är väldigt roligt. Jag har nyss blivit omvald till mitt andra år som ordförande i Hammarby Damfotboll, ett otroligt hedersuppdrag för vilken Bajare som helst.

IMG_1051

Hammarby damfotboll – hur går det för er? Vad ligger i pipen, vad arbetar ni med just nu i styrelsen?
Vi har mycket god stämning i både styrelsen och föreningen i övrigt.

Just nu jobbar vi med flera olika saker. Det handlar om förberedelser inför den kommande säsongen så klart, både för våra ungdomslag och för vårt A-lag. Det är mycket pyssel och smått och gott som ska göras, mycket med helt ideella krafter. Vi har också nyss dragit igång en verksamhet för att ge tjejer möjlighet att verkligen satsa på fotbollen när de kommer upp en bit i tonåren. Hammarby ska vara det naturliga valet för tjejer som vill lite mer i sin fotbollskarriär.

Vi jobbar också mycket med arenafrågan. Från och med nästa år har Stockholm ingen damfotbollsarena som är godkänd för elitspel, det är faktiskt en skandal. Vi vill rusta upp Kanalplan och stanna kvar på Södermalm med vår verksamhet. Vi kommer att ligga på våra politiker hårt för att få dem att inse att de måste satsa även på dam- och ungdomssidan. Att Kanalplan fyller 100 år nästa år borde vara ett gott argument det också. I denna fråga hoppas vi på hjälp från hela Bajen-familjen.

Vilken eller vilka är era största utmaningar just nu?
Den största utmaningen är alltid ekonomin. Det är svårt för alla föreningar men allra svårast för damidrotten. Så, är det någon därute som har tips på sponsorer så tar vi gärna emot dem. Så vill jag uppmana alla att komma på våra matcher, köp säsongskort och ta med alla vänner och bekanta till Kanalplan. Varje såld biljett är viktig för oss.

Dessutom, ett säsongskort kostar bara 500 kronor så det är som hittat. (info på www.hammarbydamfotboll.se)

IMG_1560

Vilken är målsättningen för säsongen?
Den är glasklar, vi ska tillbaka till allsvenskan.

Hur är stämningen i truppen?
Stämningen är på topp. Vi har värvat bra och laget har en fin harmoni. Det känns verkligen roligt.

Om du fick skicka med några funderingar eller uppmaningar till Bajens supportrar – vad/vilka?
Den viktigaste så klart: kom på våra matcher. Upplev fin fotboll på en klassisk arena och njut av att se våra Söderbönor vinna. I år spelar vi mot bland annat BP och DIF, det blir roliga derbyn.

Sedan inte minst, håll utkik efter initiativ för att hjälpa oss att få politikerna att fatta att de måste rusta upp Kanalplan.

IMG_1586