En dag kvar: Uppladdning pågår

Foto: Anna Wester

Foto: Anna Wester

Det är ett dygn kvar. Tjugofyra intensiva timmar. Matchstart i Södertälje klockan 19.20 i morgon.

Premiär

Jag känner mig vansinnigt peppad. Har ägnat den här helgen åt att ladda upp. Fyllde hela helgen med Hammarby. Allt för att hitta den där rätta känslan.

Igår såg jag träningen på Årsta, därefter premiärspelade U19 mot BP på Kanalplanen och på kvällen hade vi uppsnack i Bara Bajens webradio. Den här sista dagen innan premiären fyllde jag också med Hammarby. Jag begav mig ner på Årsta igen. Matchförberedande träning. Taggade spelare, laddade ledare och förväntan i luften.

Anna och jag laddade upp med varsin soyalatte där vid sidlinjen. Spelarna fokuserade på uppgiften. Man gick igenom fasta situationer både i anfall- och försvarsspel. Koncentration och precision.

På eftermiddagen begav jag mig till Kanalplan igen. U17 premiärspelade mot Spånga i sin serie. Man vann enkelt med 4-0. Jag satt där på läktarplats och tänkte att det här gärna får sätta agendan inför måndagen.

Det är en dag kvar tills kulan sätts i luften. Tills sången från läktarplats ekar ut över ett välfyllt Jallavallen. Tills dess att jag får återse precis lika laddade systrar och bröder i ett grönvitt läktarhav. Ett Hammarby i helvitt matchställ kliver ut och ska förhoppningsvis göra processen kort med hemmalaget. Åtminstone är min förhoppning så.

Det känns bra. Känns det månne för bra?

I morgon tar jag bilen ner till Kringelstan. Plockar upp vänner vid Telefonplan och är på plats tidigt. Vill alltid vara inne på arenan en timme innan matchstart. Inget nytt under den solen. Har packat ner en regncape i handväskan, även om den senaste rapporten ändå pratar om uppehåll mot kvällen. Hoppas på det. I morgon kommer jag förmodligen att vara ofokuserad och okoncentrerad på jobbet. Tur att jag har så stora barn så att de kan hantera en fotbollsförvirrad fröken. De känner mig rätt väl vid det här laget.

Uppladdningen är viktig. Jag tänker att ni där ute gör på olika sätt. Berätta, hur laddar du upp inför morgondagen? Vilka rutiner får inte brytas?

I morgon drar det igång igen. Som jag har längtat.

Nu kör vi.