Magnolian blommar och i morgon spelar Bajen

När jag gick från jobbet i torsdags visste jag inte alls hur helgen skulle bli, var ärligt talat lite stressad över att jag inte hade särskilt mycket inbokat. Familjen drog iväg åt olika håll och kanter och jag bestämde mig för att ta dagarna som de kom.

Och det blev en väldigt fin påskhelg som ju i högsta grad inte är slut, då vi har matchen i morgon framför oss.

Jag måste erkänna att jag längtar.

Alltså, inget konstigt med det egentligen då man under större delen av sitt liv alltid längtat till nästa Bajenmatch – men sedan flytten från Söderstadion har det ju inte riktigt varit så. Som jag skrivit tidigare har jag ju i bland längtat mer efter bortamatcherna.

Men nu – efter den här försäsongen, hemmapremiär med 30 000 på plats och ett fantastiskt magiskt tifo, och en vinst med 5-0 – så längtar jag till i morgon så det spritter i kroppen när jag tänker på det.

Marko

Helgen blev fylld av Bajen, lyckades se samtliga träningar även den stängda på tele2 då jag fotade den för Hammarbyfotboll.se. Men det jag gillar främst är ju att sitta på Årsta IP och kolla träningen där. Inte bara gillar faktiskt, utan älskar. Det var kul att se att många hittat dit i dag, flera som inte varit där så mycket förut och min känsla är att folk kommer tillbaka. Alla känner av den positiva stämningen som är nu i truppen.

I övrigt blev det mycket fint häng med vänner och en hel del dansande faktiskt. Något som jag skjutit lite framför mig är kolonilotten som har varit behov av en rejäl uppröjning, något vi i vanliga fall brukar göra i början av maj. Men på grund av den tidiga våren så har saker börjat växa mycket tidigare än vanligt och behovet av vårstädning flyttats fram. Men så i dag blev det av. Jag och brorsan drog dit, hissade Bajenflaggan och jobbade på i solskenet i en hel massa timmar. Vi fick skönt sällskap av kompisar som kom dit och snickrade bord, rensade gamla växter och fixade bra musik. Och vår fantastiska magnolia blommar!! Så nu skjuts inget upp mer, utan jag längtar redan till nästa gång. Framför allt längtar jag tills vi kan starta grillen.

Grill blev det sen hos syrran i Tanto med alla syskon och syskonbarn och andra som tillhör familjen på ett eller annat sätt. Galet mysigt var det och jag summerar helgen som fantastiskt fin. Precis så som jag vill ha det.

Hoppas att vi blir många i morgon! Att vi fortsätter att bygga vårt hem på den där arenan och gör den till vår borg.