Derbyseger

image

Lördag, solsken, dagen efter en gudomligt skön seger för A-laget. Få saker är då bättre än att få lomma ner till bästa Kanalplan för lite livefotboll.

Hammarbys U19-lag tog sig an AIK. Matchen startar på bästa sätt. Solnalaget fick aldrig ens röra bollen innan första målet satt där. Marcus Kettler hänger ettan efter fint förarbete av Leino. Vackert.

Hammarby gör kanske sin bästa insats jag sett undet året. Tempot är högt, man kliver in stenhårt i närkampsspelet och man är mycket bättre än AIK. Stundtals fick jag känslan av att det var en seniormatch jag tittade på. Så har onekligen inte fallet varit hela den här säsongen.

Kettler gör även 2-0. Man måste ju älska hans instinkt. Det är en fröjd att se hur han går in i närkamperna. Erik Ejermark är stor, stark och nyttig där framme och hade flera fina lägen. Något borde han nog ha förvaltat.

Mittbacken Alex Ilic, som vuxit i sitt spel efter sommaren gör ett gediget försvarsarbete. AIK skapar ingenting. Vi desto mer. Ribbträffar och frilägen tätt utanför. Ledningen borde ha varit mycket större.

Matchens stora gigant var Kasper Kajermo. Han ägde mittfältet idag. Han gör även 3-0 på helt egen hand. Med fart och teknik snurrar han bort flera aikare och sätter distinkt bollen där den skulle. Här tror jag att matchen är avgjord.

Tyvärr bjuder vi in AIK genom två enkla bjudningar. Dessutom drar Marcus Kettler på sig två gula kort i en och samma situation och får därmed syna det röda kortet.

När AIK så satte straffen och reducerade till 3-2 blev det nerv. Fullkomligt onödigt.

Vi redde dock ut stormen och när dagens eminente domare blåser av matchen efter två tilläggsminuter är Hammarby välförtjänta segrare. Domaren förtjänar beröm idag, det kan ha varit den bästa matchledarinsatsen jag sett nere på Kanalplan i ungdomssammanhang.

Det som är märkligt är förbundets upplägg där bara två lag går till slutspel. Det är synd då det känns som att det alldeles för tidigt försvann saker att spela för.

Att få sitta med vänner där på läktarplats, summera intryck och tankar från gårdagen och samtidigt se juniorerna spela sin bästa fotboll för säsongen var verkligen perfekt.

Nanne Bergstrand var på plats vilket också glädjer mig. Det har inte alltid varit så att Alagets tränare intresserat sig nämnvärt för juniorlagen.

Och Kasper Kajermo ska det bli roligt att följa.