Grattis Hammarby!

image

Idag tog Hammarbys damer klivet upp i allsvenskan. Detta efter att ha vunnit på Grimsta mot BP med 1-0 samtidigt som Djurgården slog Kvarnsveden. Det innebär att det idag stod klart att både Hammarby och Mallbacken spelar fotboll i den högsta divisionen nästa säsong.

Grattis!

Det var oerhört krampaktigt idag. Jag har inte alls sett så många matcher som jag borde men samtliga jag sett har varit med högre kvalitet än det Hammarby presterade idag. Jag är övertygad om att man var tagna av stundens allvar. Det var mycket som stod på spel.

BP hade en stolpträff i inledningen av matchen och stod upp bra. Man var på inget sätt ofarliga. Mot slutet av den första halvleken tog dock Hammarby över allt mer.

I den andra halvleken såg det bättre ut men de där solklara chanserna saknades. Dåligt anfallstempo gjorde oss lättlästa.

Till slut är det lagkapten Olga Ekblom som kliver fram. Blir hjältinnan för dagen. Hennes 1-0-mål räckte och jublet var högt när domaren äntligen blåste av. Jag måste även plussa för ‘Siggan’ Perssons inhopp. Med henne kom den fart och frenesi som så väl behövdes.

Stort grattis till alla inblandade. Laget och ledarstaben förtjänar beröm för en strålande genomförd säsong.

Ordförande Marielle Nakunzi och fd ordförande Urban Rybrink såg klart tårögda ut efter matchen. Såklart. Allra helst med tanke på alla timmar de lägger ner för att tjejer ska få spela fotboll med bra förutsättningar. Det här var ni värda.

Jag kan inte låta bli att lida lite med Peter Jonsson som väl inte missat en match på tre år men befinner sig nu långt utanför Sveriges gränser och får segerfira på distans. Vet att han skickade ut en ställföreträdande fotograf så bilder på segerjublet finns.

image

I en annan del av Sverige hjälpte ett annat DIF oss. Visserligen lyckades LSK kvittera på övertid men tappade ändå två viktiga poäng i jakten på höstens andra avancemang.

I morgon väntar en sjukt viktig match mot Landskrona.

Än en gång. Stort grattis till den allsvenska platsen tjejer! Ni är fantastiska! Vi ser till att fylla Kanalplan i den sista hemmamatchen kommande lördag då ni både förtjänar stora hyllningar och betalade entrepengar.

Hammarby Damfotboll spelar allsvenskan 2015.

Hurra!