Ser vi ljuset?

image

Det var upplagt för platt fall.

Höga förväntningar. Toppen av tabellen möter botten. Fin form mot tappad sådan. Folk, verkligen inte några bajare,  runtomkring som säger att det blir en promenadseger. Med mina pessimistiska, luttrade ögon befarade jag det värsta. Det här kunde väl aldrig sluta lyckligt.

Febern härjar i min kropp ävem denna söndagkväll. Hemma i soffan. Matchen på TV.

Tjugoen sekunder tog det. Sen satt bollen i nätet bakom Johannes Hopf. Landskrona tog ledningen direkt. Stefan Batan som fick spela mittback (!!) hamnade på mellis direkt. Stadler gör inget misstag.

Besvikelse och ångest.

Sen tog vi tag i det. Nahir Besara kvitterade i mitten av halvleken. Direkt i inledningen av den andra gör Pablo 2-1. Vi har vänt på steken och har fullständig kontroll över den andra halvleken. Nahir gör även 3-1 med årets långsammaste mål, det gamla hylandska hockeycitatet ‘den gliiiider in i måål’ dök upp i minnesbanken när målet repriserades.

Vi slår Landskrona med 3-1. Nästan 600 tillresta bajare gör ett grandiost jobb på läktarplats. Ni är fantastiska. Er insats är ljuvlig att höra genom TV-rutan. Tack.

Nahir Besara förtjänar beröm idag. Det är synnerligen roligt att se hans förvandling den här säsongen. Två viktiga mål idag. Tack!

Nu väntar ett långt uppehåll. Inte förrän det magiska datumet den 21 oktober är det dags för match. Då möter vi Östersund hemma. Och det ska vara fullsatt. Det fattar ni va?

Ses i vimlet. Tre matcher kvar. Nu kör vi.