Expressen

Alla vill skriva om Hammarby nu. Ur olika perspektiv och vinklar. Vi har fått några förfrågningar om att medverka i media och tackat nej till det mesta. Men när det kom ett mail från sportchefen på Expressen med en fråga om att skildra Hammarbys supportrar ur ett positivt perspektiv, så fastnade vi. Förhandlade lite om villkoren och körde..

I går träffade vi journalisten Ludvig med fotograf Alexander först på Årsta Ip och sedan hemma hos Mia. Det var kul och väldigt bra frågor. Inte kvällstidningsklyshiga, utan vi fick prata om det som vi ville. Och vi är nöjda med texten som kommer att publiceras i morgon.

Men det var så klart mycket vi sa som inte fick plats, eller som berördes men som vi vill understryka här ändå.

Som att:

– läktaren är ett av få ställen i samhället där människor med olika bakgrunder möts på jämlika villkor.

– medias bild av supportrar allt som oftast är orättvis och felaktig, inte minst från kvällstidningarna. Man söker och skapar skandaler genom onödiga krigsrubriker.

– att det här årets sportsliga framgångar är viktiga. Att vi äntligen ser en tydlig spelide, bra ledarskap och fokuserade spelare. Att rekryteringen av ny sportslig ledning har varit väldigt viktig och något vi är tacksamma för.

– vi vill credda och ge massor av tack till vår grupper och alla andra som bidrar till vår supporterkultur, inte minst till alla som sliter, i bland dag och natt, med tifon. Och alla som stått för en grym inramning vid bortamatcherna, i vått och torrt i med och motgång.