Träningsläger

image

Stockholm är inbäddat i ett vitt täcke. Vinter på riktigt. Jag har fått borsta och skrapat fram bilen varenda gång jag använt den sedan helgen. Folk vandrar påpälsade och kidsen på skolan njuter till fullo.

Själv längtar så vansinnigt mycket efter våren. Vill inget hellre än att april ska komma fort.

Hammarbys herrlag är nere i La Manga i Södra Spanien. Träningsläger i tio dagar. Första gången på länge man inte åker till Cypern.

Jag är rätt sorgsen över att det inte fungerar att ta ledigt i jobbet i år heller. Hade så väldigt gärna velat bevaka det här lägret. Det är fantastiskt roligt att på plats få följa läger.

Å andra sidan är det nya tider nu när matcher webbsänds och kvällstidningarna skickar sina tyngsta kort att bevaka. Det är då det verkligen märks att vi är tillbaka. Behovet av oss supporterskribenter på plats kanske inte är lika stort.

Hammarby spelade den första av tre träningsmatcher idag. Mot norska ligamästarna Molde. 2-2 slutar matchen och Hammarby gör tydligen en fullt godkänd insats. Motståndets klass imponerar. Det är annat än det vi har varit vana vid så här i februari.

Linus Hallenius och Måns Söderqvist gör Hammarbys mål. Linus och Nahir har dessutom rejäla bud på varsitt ytterligare mål.

Vi har förövrigt sålt över 12 000 säsongskort. Suget efter fotboll och Allsvenskan är enormt stort. I morgon släpps dessutom biljetterna till cupmatchen mot AIK den 7e mars.

I helgen får vi dessutom äran att träffas i Hovet. Bajenkvällen står för dörren. Innan dess kan vi också ses på Zinken i morgon onadag för lite skönt familjehäng. Vintersporterna behöver vårt stöd.

Vi ses i vimlet!