Årstamagi

image

Foto: Anna Wester

Det här är på ett sätt livet. Vårsol, begynnande vårvärme, vänner, fika och Hammarby. Att dessutom få årstahänga två dygn efter den magiska premiären gjorde inte saken sämre.

Full fart på träningen. Mycket tvåmål med tempo och närkamper. Spelare som blir upprörda på uteblivna frisparkar tyder på rätt taggning. Frustration när man missar och jubel och cred när man gör något bra.

Det är onekligen god stämning. God men fokuserad. Det är först efter träningens slut, när många väljer att stanna kvar och skjuta frisparkar som stämningen blir mer lekfull. Rå och hjärtlig.

Laget tränar även i morgon för att därefter åka buss ner mot Knalleland. Jag tänker att både spelare och ledare är beredda på vad som väntar. Elfsborg såg onekligen starka ut i sin segermatch mot dif. Något som absolut inte får ske som senast är slarv i försvaret och tidigt mål i baken. Roligt att se Solheim på riktigt. Han såg ut att trivas.

Jag har påsklov den kommande veckan vilket möjliggör resa till Borås. Senast jag var där gjorde Emil Johansson ett av de snyggaste fotbollsmålen jag sett live. Jag såg nämligen cupmatchen hemma i tv-soffan.

Jag har ännu inte landat efter den fantastiska lördagen. Vilken magisk dag det blev. Jag kommer att kunna leva länge på den smått euforiska känslan av att vara tillbaka. Solli flinade åt oss efter träningen och frågade om vi har haft en fin påskhelg. Och så är det ju, om jag i slutet ska summera upplevda påskhelger så kommer den här att placera sig riktigt högt upp. Just nu ligger den högst däruppe.

Jag fattar förstås att det här bara är en av många matcher. Det återstår ju 29 ångestladdade matcher innan serien summeras. Det märktes tydligt att spelarna har fullt fokus på onsdag men jag som supporter kan faktiskt tillåta mig att lyckoflyga en stund till.

Det var ju så mycket som kändes stabilt. Vi hade absolut inte bara tur. Grabbarna genomför en bra match. Försvarsspelet i andra gjorde mig tillfreds och lugn. Linus och Nahir såg så urstarka ut. Måns snabbhet kommer vi att ha nytta av. För att inte säga hur värdefulla cheferna Persson och Israelsson är på mittfältet. Och så toppas allt med Kung Kennedy.

Jag njuter av den här känslan av trygghet och tydlighet. Känslan av att det äntligen finns planer. Att framtiden äntligen upplevs ljus.

Nu gäller det att vi vårdar det här.