Det lilla betyder allt

image

Det är påsklov. Det innebär möjligheter. För egen del är lovet inte bara en välkommen paus utan också en vecka där träningsbesök kan göras. Det innebär också att fotbollslag kan ha påsklovsläger.

Träningen idag var en typisk dagen-före-match-träning. En träning då laget tas ut och fasta situationer gnuggas. Ingen fantastisk träning att titta på även om det alltid är magiskt att hänga där.

Idag hade jag trevligt sällskap vid kanten. Lördagsmatchens intryck gicks igenom. Förhoppningar och farhågor diskuterades. Självklart tog vi ut vår egen startelva. Det är ju sånt man gör när man står där vid sinlinjen.

Sedan man la om gräset på Årsta IP och mattan blev plast utökades också ytan. Nu finns en sjumanna-plan tillgänglig precis bredvid. Där tränade idag Hammarbys P07.

Det var omöjligt att inte titta på kidsen och imponeras. De spelades riktigt fin fotboll där. Påsklovsläger

I år är ledarna i föreningen klädda i vedervärdigt röda kläder vilket stör mitt gröna hjärta. Fick förklarat för mig att det bara gäller träningar och syftet är att instruktörerna direkt ska uppfattas av spelarna. Hos småkids är det ju inte direkt ett problem att med blicken snabbt se instruktörerna då dessa är större medan det i de äldsta pojklagen inte alltid är så stor längdskillnad. Jag förstår därmed syftet men hade ändå önskat en annan signalfärg mer förknippad till vårt klubbmärke. Rött är inte vi.

När träningen är slut går flera av spelarna över till grabbarna. Nahir är först där och ställer sig i mål. Självklart jublas det lite extra när Kennedy också kliver in och börjar dribbla.

Störst är dock Stefan Batan. Han lägger säkert tjugo minuter åt att kicka boll med grabbarna. Marko och Philip ansluter också en stund. Marko var på väg upp för slänten men ändrade sig och gick ner för att lattja lite.

Till slut fick Biten nästan säga till Batan på skarpen att gå och packa eftersom en avresa mot Borås väntade.

Själv kunde jag inte slita mig. Det var en så ofantligt fin stund. Jag tänker att det måste betyda massor för småkillarna att sina idoler tar sig tid till det där.

Jag såg att Love filmade så vem vet, det kanske dyker upp några sköna klipp på HTV.

Jag blir varm i hjärtat av sånt här. För mig är det väldigt viktigt och precis det som jag vill att min förening ska stå för.

Så, ett innerligt tack till de spelare som tog sig tiden. Det gladde mig.

Och det gladde garanterat småkillarna.

image