Bryssel-Malmöaway

Jobb hela helgen betyder ledigt på måndagen, varför flyget från Bryssel fick styras till Malmö i går. I dag ska jag ha semester/helg med fint sällskap, promenera och äta falafel och fika på veganvänligt kafé. Typ. Ladda för matchen i kväll.

Som oftast på matchdag vaknar jag med nerverna utanpå, men nu känner jag mig också full av energi. Efter två bra dagar i Bryssel där jag träffat kollegor som också jobbar med Palestina från Belgien, UK, Schweiz, Tyskland, Tjeckien, Holland och Skottland. Så himla inspirerande och peppande. Det är då det blir tydligt att vi tillsammans verkligen gör skillnad, hur viktigt det är med internationell solidaritet. Inte bara i ord, utan också i handling.

Jag har en kompis som bor i Bryssel nu, så det var extra roligt. Även om jag spenderade största delen av tiden i möten inomhus (och på uteservering i och för sig) så fick jag lite tid att njuta av solen och värmen (!). I går guidade min kompis mig i delar av Bryssel som jag aldrig tidigare sett. Jo, jag har varit bortom EU-kvarteren förut och jag gillar faktiskt den där märkliga staden, eller splittrade känslor har jag. Över hälften av människorna är ju bara där och jobbar några år, vilket gör att folk inte engagerar sig lokalt, det är ett problem. Men nu fick jag i alla fall se delar som jag inte sett förut, riktigt mysiga kvarter.

Flög till Köpenhamn och tog tåget vidare till Malmö.

I kväll är det dags igen. Sakta men säkert under dagen och eftermiddagen kommer den här staden fyllas på med grönvita och tillsammans ska vi ge allt på läktarna för att stötta laget i kväll.

Nu vet vi ju att allt kan hända.. Älskar den känslan.