En förlust jag kan ta

image

Vi rådde inte på MFF. De vann med 3-1. Hemåt i natten beger sig nu alla hjältar och hjältinnor som tog sig ner till Malmö. Tack för att ni tar jobbet. Tack för att ni visar passionen och glöden på läktaren.

Jag kan ändå ta den här förlusten. Jag känner nämligen en stolthet över sättet vi genomför matchen. Vi är nya i serien medan MFF spelade champions leauge i höstas. Skillnaden lagen mellan borde nog vara milsvidd. Men se, så kändes det inte.

Jag tycker att vi står upp riktigt bra. Vi skapar chanser och vinner tillbaka boll på stundtals ett föredömligt sätt. Biter oss kvar i deras försvarszon. Mot slutet av matchen orkar vi. Bittert att vi släpper till lite enkla mål, tappar boll på mittplan och blir straffade. Visserligen missar MFF en straff. En straff som var frispark då förseelsen är utanför, så där var det rättvisa som skipades. Eller en brutalt dålig straff av Rosenberg.

Men de har ju ett par riktigt farliga träffar i virket dessutom.

Jag älskar de höga huvudena som jag ser matchen igenom. Jag tycker om att se intentionerna. Jag gillar frustrationen över uteblivna och felaktiga domslut även om vi i tantosoffan ändå kände att när Nanne får spelet när Nahir blir kapad så tappar hela laget lite koncentration. Man fokuserar på domaren och Malmö kan göra 3-1 i läget efter. Jag kan ha helt fel i den här analysen. Och dessutom så älskar jag som supporter Nannes reaktion där. Jag vill ju se den där passionen även hos honom.

Dessutom fick jag en ny favoritspelare i kväll. Mats Solheim spelade sig rakt in i mitt hjärta. Kombinationen av kvalitet och krigarinställning faller jag för. Han halkar olyckligt vid deras 2-1 men annars gillar jag allt jag ser. Där känns det som att vi värvade klass. Dessutom imponerande att se hur snabbt han tog sig an manual och söderandan.

Det finns mycket kvalitet och inställning i den här truppen. Och Kung Kennedy fortsätter att sätta skräck i motståndarna. Vilken sanslös balja. Och frisparken var sannerligen inte långt borta.

Nu är det hemmamatch på lördag. Åtvidaberg kommer på besök. Vårt jobb är att se till att fylla arenan. Ta med dig nära och kära. Tillsammans kan vi sätta ännu en ‘utsåld men inte fullsatt’-lapp på luckan. Tillsammans kan vi skapa en magisk inramning i jakten på poäng. Dessutom, icke att förglömma, så genererar stor publik sköna pengar. Pengar som kommer påverka våra möjligheter till sportsliga investeringar.

Jag kan ta den här förlusten. Framtiden känns på något sätt ändå ljus.

Krossa Åtvid!