Välkomna till Hammarby!

image

Varmt välkomna till världens vackraste förening Imad och Richard!

Idag kallade Hammarby Fotboll till presskonferens på Årsta IP ”med anledning av spelarvärvning” som det stod i inbjudan. Att det rörde sig om just Khalili och Magyar var redan ute i stor-media så något överraskningsmoment fanns inte.

Däremot två värvningar jag är imponerad över. Båda spelarna har fina erfarenheter och förhoppningsvis är de välscoutade. Mats Jingblad har personliga erfarenheter av båda spelarna sedan tidigare.

image

Foto: Peter Jonsson

När det gäller Khalili så har han kritat på ett långt kontrakt, hela 4,5 år. Så långa kontrakt har tidigare varit väldigt kostsamma för Hammarby men låt oss för bövelen hoppas att det blir helt annat den här gången. Enligt Nanne kan  Imad spela på alla fyra offensiva positioner men att han i första hand är tänkt att spela som tia. Jag har sett en hel del härliga filmklipp på vad killen kan och att vi får en riktigt vänsterfotad spelare känns bra. Mindre bra känns tröjnummer 55. Tänk att där är jag traditionell och vill absolut inte ha hockeynummer på våra spelare.

image

Foto: Peter Jonsson

Richard Magyar är mittback och kommer däremot att spela med det klassiska mittbacksnumret tre på ryggen. Det lär väl innebära att Birkir kommer tillbaka på den högerbacksplats som han nog gärna spelar på med tanke på sin landslagsplats. Solheim lär kunna spela på båda kanter så han kanske vackert får byta kant.

1-1 i Gefle känns som en besvikelse även idag. Vi gör en riktigt bra första halvlek och fullständigt onödigt att tillåta de så ostört göra ettan på den där hörnan. Nahirs mål är så snyggt och ack så nära han är att frälsa oss i andra. Vi borde ha åkt hem med alla tre poängen. Nio matcher utan seger smärtar mitt supporterhjärta och kampen om ett förnyat kontrakt kommer nog att pågå hela hösten.

Däremot var det fantastiskt fint att få stå där på läktarplats igen. Längtar redan till måndag.

De båda nyförvärven får inte spela förrän transferfönstret öppnar den femtonde, så första chansen kan bli Häcken borta.

Nu ser vi till att fylla på med folk på måndag. Falkenberg hemma. Viktigt, viktigt.

Ses i vimlet!