Matchdag

image

Måndagen är här. Matchdag. Efterlängtad och ångestfylld. Vi har nio raka matcher utan seger. Vi gör inte mål på chanserna och vi har blivit straffade sent i matcher. Den vackra inledningen börjar kännas som ett minne blott.

Det är sommar och jag är tillbaka i stan. Vädret sviker oss och i veckan var det nästan mössläge när jag besökte Årsta. Jeans och strumpor. Skandal. Längtar ju efter barfotadagar.

Det har varit fint att hänga på Årsta nen jag vete tusan om det har gjort mig lugnare.

Vi behöver vinna mot Falkenberg. Tre poäng är sjukt efterlängtat. Och också nödvändigt. Jag är lite orolig för att vi inte tittar neråt. Att det jag hör är att vi siktar uppåt. Själv känner jag inte att vi har täckning för det riktigt. Jag vill att vi ska fokusera på att klara kontraktet. Det känns överlägset viktigast för mig.

Jag är osäker på om det är rätt sätt, men säsongen vi åkte ur var känslan på Årsta att ingen riktigt tog den risken på allvar. Att spelare klappade oss på axeln och sa ‘vi är för bra för att åka ur’. Jag minns hur frustrerade vi var. Hur vi ville skaka om hårt och skrika rakt ut att det är precis det som kan hända.

Och som ju hände. Sen följde vedervärdiga år. Att klara kontraktet är därför det överlägset viktigast för mig. Jag vill verkligen spela allsvensk fotboll.

Nu börjar jag att vara orolig igen. Jag kan för lite om idrottspsykologi för att veta vad som är rätt sätt att titta neråt i tabellen. Jag vet inte om det redan nu är dags att fokusera på det. Däremot gillar jag realism. Så mycket vet jag.

Nu väntar alltså en match där alla både förväntar och också kräver en seger. Det är då matchångesten kommer krypande. Känslan av att då kommer det väl att bli precis tvärt om…

Men gläd mig gärna grabbar. Hoppas att ni tror på det ni ska göra. Och att vi gör mål på chanserna.

Tempo, kvalité och koncentration på plan. Fokusera på uppgiften både i anfall och försvar. Att göra jobbet tillsammans. Vi får inte ge Falkenberg något gratis. Det kommer säkerligen bli ett hårt slag på mittfältet. Vi kommer förmodligen att behöva flytta ännu en spelarbuss. Och det görs väl bäst genom rörelse och kreativitet. Och genom att spika igen bakåt.

Jag tänker lova att göra mitt på läktarplats. Jag ska göra allt jag kan för att bidra. Har tagit med mig tre stycken vänner. Det kan du också hjälpa till med.

Innan match säljer vi matchprogram. 30 kronor. Du kommer inte att ångra dig. Bra nummer även denna gång!