Lättnadens seger

image

Foto: Anna Wester

Nyss hemkommen försöker jag summera kvällen. Inser att det jag känner är lättnad. Lättnad och glädje.

En viktig seger.

Vi slog Falkenberg med 3-0 efter en makalös inledning. Två snabba mål innan klockan visade dem spelade minuter och jag trodde nästan att jag drömde. Först gör Nahir 1-0 på ett skott som FFFs målvakt absolut borde ha tagit. Ett turligt men ack så skönt mål. I vad som kändes som nästa anfall gör vi 2-0. Det är planens gigant Erik Israelsson som kommer i en djupledslöpning och får en fin passning och avslutar elegant.

Både Erik och Nahir kunde (ja kanske till och med borde) ha gjort fler mål i halvleken. Det var spel mot ett mål och om sanningen ska fram så repade sig aldrig gästerna efter inledningens snabba dubbel.

Men det här är skrivet i efterhand. Där och då kände jag mig inte alls säker i pausvilan. Vetskapen om att Falkenberg har en stark offensiv och vår egen oförmåga att göra mål på givna lägen gjorde mig inte på något sätt lugn.

Min oro skulle dock visa sig vara obefogad. Vi fortsatte att ha enormt mycket boll. Tror att det slutade med 62-38 i bollinnehav. 10-0 i skott på mål. Vi var överlägsna.

Vi har dock fortfarande inte gjort mål den sista kvarten. Men idag var det nära. Med 30 sekunder till godo innan vår öka takten sista kvarten-ramsa gjorde Nahir Besara sitt andra och förmodligen också sitt sista mål i Hammarby. Efter matchen kom nämligen besked att han i morgon åker till Turkiet för en läkarundersökning. Går allt som han vill skriver han på för en turkisk klubb i andraligan. Tråkigt tycker jag då Nahir besitter offensiva krafter som vi behöver. Tack för allt Nahir, i synnerhet klackmålet mot djurgården.

Med fem minuter kvar gör sig två spelare redo för inhopp. Kennedy klar för spel efter skada men också 16-årige Isac Lidberg får göra debut. Hammarby har dock boll och tiden tickar på. Ingen avblåsning och Solheim slår då bollen helt sonika över sidlinjen för att bytet ska genomföras. Gentilt av Falkenbergspelaren att kasta det inkastet tillbaka till oss sen…. 🙂

Över 21 000 personer på plats. Det är en fantastisk publiksiffra. Det går inte att snacka bort 13 matcher i rad med en publiksiffra på över 20 000. Jag är oerhört imponerad och det är väldigt värdefulla pengar in för klubben. Nu tror jag att vi kommer att ha över tjugotusen på resten av säsongens matcher också.

Idag gladdes jag, förutom då av poängen, också över Philip Haglunds insats. Hans bästa match hittills även om det finns än mer att önska gällande passningskvaliteten. Visserligen inget fel på passningen fram till Israelssons 2-0, men han slog bort en del annat.

Sætra och Birkir är riktigt, riktigt bra i mittförsvaret. Lars utveckling sen ankomsten förra året är stor. Då tyckte jag att han kändes lite klumpig och kanske rent av tafflig med obefintligt passningsspel. Nu serverar han perfekta uppspel varvat med sköna glidtacklingar. Birkir känns som säkerheten själv. Det är inte många missbedömningar från honom inte.

Jag lider lite med Linus som inte får till det. Det känns som han hamnar felvänd alldeles för mycket. Assist dock på Besaras trea.

Och så satte jag hjärtat i halsgropen när Markström var ute och slirade vid ett par tillfällen.

Skönt häng efter matchen. Hamnade till sist på Slakthusets terass med Anna och Mia. Lite värme och det där blir stället att hänga på i sommar! Bra initiativ av Bara Bajare med det där som för- och efterhäng.

Senare idag tisdag vankas U21 på Kanalplan. Klockan 17.00 spelas match mot ÖSK.

Om en vecka drar vi till Göteborg. Härliga sommar. Tack Bajen!