Mot Hisingen!

image

Min sommarledighet fortgår. I en rasande takt. Jag står knappt ut med vädret. Jag tycker att det är oerhört segt att inte få spendera lata dagar vid stranden. Jag saknar värmen, vatten och vänhänget vid vår hemmastrand.

Istället har jag hängt på Årsta IP. Sämre kan man i och för sig ha det. Vi har nya spelare i truppen. Ögmundur ‘Ömmi’ Kristinson är vår nye, isländske målvakt, Richard Magyar heter vår nye mittback och Imad Khalili vårt nya, offensiva kort. Borta är nu Nahir Besara som sålts till Turkiet.

Jag tror att de nya kommer bidra så fort de är matchredo. Jag gillar det mesta jag har sett på träning. De känns professionella och engagerade.

I morgon klockan 10 startar vår minibuss resan mot Göteborg. Jag ser fram emot att få handla fika i Kennedys Kiosk. Häcken har ju äntligen fått en egen, ny arena. Bravida tror jag minsann namnet blev. Man har bestämt sig för att göra kiosken på bortasektionen extremt anpassad för sina gäster. När Helsingborg var där var det Rio-Kalles kiosk i blått och rött som sålde godsaker till gästerna. I morgon ska kiosken tydligen vara grönvit…

Jag ser fram emot en roadtrip i glada vänners lag. Jag hoppas att den här helvetiskt usla bortatrenden vänder i morgon. Att vi ääääntligen kanske kan spela till oss tre poäng. Vi behöver det. Tabellmässigt. Poäng, poäng, poäng.

Tempo, kreativitet och skärpa i avsluten. Jag hoppas spelare pallar att ha is i magen när lägen dyker upp och satsa på det enklaste. Frustrationen i missade chanser tenderar att mynna ut i kraft istället för tanke. En enkel bredsida längs stolproten funkar bättre än skott där man tar i på tok för mycket.

Många är vi som sluter upp i Göteborg i morgon. Vi ses på läktarplats.

Forza Bajen!