Tar vi ett för snabbt beslut?

image

Det svallar vågor igen i Bajenleden. Tonen är stundtals hård och åsikterna går isär. Jag vet att vi tre som skriver här tycker olika i frågan. Väldigt olika förmodligen. Det handlar om var någonstans vi ska stå.

Jag älskar ju min plats där på långsidan. Där jag kan sjunga så högt jag bara någonsin kan utan att höra min egen röst.  Bara slukas upp i den där ljudvallen. Där vi står i dubbla led.

Och ändå få se fotbollen från långsideplats. För mig är detta den ultimata kombinationen. Det passar mig och mitt supporterskap alldeles, alldeles utmärkt.

Personligen tycker jag att det hela tiden har blivit bättre. Inte så bra som det skulle kunna vara, men hela tiden åt det bättre. Jag tror ju att vi med tiden kommer hitta ännu mer rätt.

Jag kan hålla med om att derbyt var en upplevelse. Men jag är orolig att det dras för stora växlar på just den matchen och med just det motståndet.

Jag har förståelse för båda sidor. Jag har mindre förståelse för den stundtals hårda tonen i diskussionen. Den tycker jag vi ska försöka hålla oss större än.

Men jag känner oro att vi går för fort fram om vi redan till nästa säsong släpper långsideståplatsen. Att vi för snabbt klipper banden till det vi byggt upp så länge.

-Jamen stå kvar då! är ett svar jag hör. Ja, just nu känner jag väldigt starkt för det. Vill fortsätta stötta från långsidan.  Om jag får så gör jag ju helst det. För egen del är det först i år jag verkligen börjat känna mig hemma igen. Hemma vid 106an. Där jag först nu i år börjat bli hej, du och tjena med folket runtomkring. Där platserna äntligen börjat bli inmutade. Där det dröjt tills nu innan jag börjat känna en förnimmelse av det som jag alltid kände hemma på Söderstadion.

Och just att det behövt ta tid och faktiskt även en del sportsliga framgångar i ryggsäcken innan jag och säkert fler med mig äntligen har börjat att trivas i vårt nya hem.

Jag är bara rädd att vi nu kanske går för fort fram.

Alltid, Hammarby.