Nu kör vi!

image

Det är snart söndag. Bara timmar kvar. Derbysöndag.

AIK har åtta raka segrar. De slåss om guldet. Vi kämpar för att hålla oss kvar. Således en match som betyder mycket.

Vi slog Gnaget i cupderbyt i våras. Den där segern har jag njutit av hela året. Den var så oerhört oväntad för mig. Särskilt när AIK tog ledningen i inledningen.

Satan vad jag njöt sen. Att se Johan Persson lossa bössan och hur skottet smet in. Jag kan fortfarande veva den filmen för mitt inre. Den känslan vill jag gärna återuppleva.

Hemmaderbyt mot DIF var ju ett liknande läge. De tog ledningen och i pausvilan var stämningen bottenlåg.

Nahirs klackmål frälste mig fullständigt. Har nog inte mått så bra sen 2001 och guldet. Mådde fan bättre efter derbysegern mot Djurgården än över avancemanget till allsvenskan förra hösten. Hör själv hur knasigt det låter. Men så var det.

I morgon har vi nog höga odds på oss. Gästerna är favoriter. Men med segern mot Gefle i ryggen går nog både spelare och även vi på läktaren in med en annan känsla i kroppen. Inte samma sportsliga ångest. Inbillar jag mig åtminstone. Eller, för mig är det så.

Och satan vad jag skulle vilja stoppa det där guldtåget.

På söndag vill jag se toktaggade läktargrannar. En kokande arena, en inramning som ger energi. Jag vill höra växelramsor och tokpepp. Jag vill gärna bjuda gnaget på den visselorkan som geflespelarna fick höra. Fast gärna 100 gånger värre. Jag håller tummarna för ett lika magnifikt tifo som vi fått se den senaste tiden. Och jag tar för givet att ni stoppar en ordentlig slant i tifohinkarna.

Jag vill stå där i klacken och sjunga det allra högsta jag kan och ändå inte höra min egen röst. De stunderna älskar jag.

I natt kommer jag förmodligen drömma ångestdrömmar och drömmar om framgångssagor om vartannat. Det lär bli oroligt och säkerligen alldeles för få timmar sammanlagt.

Det är derbysöndag i morgon.

Jag säljer matchprogram från lunch på Södermalm. Se till att säkra dig ett exemplar i vimlet fram till arenan. Det är lätt värt de trettio kronor det kostar.

Derbysöndag. Jag längtar.

Nu kör vi!