Tredje raka

image

Det var något alldeles speciellt att kliva upp på Kopparvallens bortaläktare i afton. Himlen fullkomligt lyste höst. Det var ett magiskt skimmer under en kvart precis innan matchen började.

Bussresa med härliga vänner. Bubbel och frågesport. Ramsor och fotbollssnack. Hammarby.

Fina hyllningsbanderoller till Erik Israelsson innan match. Han förtjänar onekligen dessa. Vi pratade om det på bussen ner. Att vi var flera som inte klarat av att fira derbyt på det sätt som vi trodde. Att segerruset kom av sig i och med Eriks skada. Därför kändes det skönt att han hyllades idag. Jag hoppas verkligen att han finns på plats när vi spelar hemma mot Helsingborg. Han förtjänar onekligen att få uppleva läktarnas hyllningar. För vi glömmer inte.

Första halvlek var mållös. I andra lossnade det. Vi elsker dette landet kändes lämpligt att nynna på väg tillbaka mot bussen. Mats Solheim hänger ettan. En läcker framspelning av Torsteinbö och sen trycker Solheim in bollen i inledningen på andra. Hemmalaget sjönk ihop. Vi matade på. Kul att se ett så stabilt försvarsspel. Magyar växer på mig. Ännu en riktigt solid insats från honom. Han var briljant i segerderbyt.

Vidare måste jag berömma Philip Haglunds mittfältsspel isag. Han fick nog lite mer tid på sig idag då det där tuffa, tajta duellspelet uteblev. Jag tyckte att han dominerade sitt mittfältsrike idag. Birkir är så bra att jag hela tiden nojar för huruvida vi får behålla honom.

Sen gör Fredrik Torsteinbö två mål själv. Det sista var nästan nesligt kyligt. Vi vinner matchen med 3-0 och nu luktar det allsvenskt spel 2016.

Hemresan blev segerrusig och rolig. Nya ramsor komponerades, matchen analyserades och planer smiddes.

image

Det är något alldeles speciellt med att åka bortaresebussar. Att få stå där på en kortsida en fredagskväll i oktober omgiven av människor man tycker om. Jag njöt. Jag fick energi och jag kände stolthet.

Det är något rackarns fint med supporterskapet. Det är starkt och det är viktigt. Viktigt på riktigt.

Tack alla ni som gjorde den här kvällen fantastisk.

Det är vi som är Hammarby.

image