Lucka 1: 2015 – året som gick

Årets sjukaste match
Derbysegern hemma mot jurgården. En match som hade allt. Från djupaste källarmörker när aporna tog ledningen, till vedervärdig ångest i paus för att sen ta känslohissen högst upp när Nahir klackar in 2-1. Eufori!
IMG_4664

Årets spelare
Israelsson som offrade sig och kickade bort gnägget från guldet och gav oss skönaste derbysegern. Viva la Erik.
erik
Foto: Hans Fridén

Årets vinnare
Hammarbys U19-killar vinner ligacupen. Seger över Örebro i finalen och bucklan hem till Södermalm. Fett skön seger.
ligacup
Foto: Hammarby Fotboll

Årets krigare
Hammarby Handboll tar sig till slutspel för tredje året i rad trots att man, som vanligt, dömdes ut av expertisen. Laget pressade blivande svenska mästarna Kristianstad till fem matcher i kvartsfinalen, där Bajensegrarna hemma i Eriksdalshallen var riktigt imponerande.

handboll
Foto: Hammarby Handboll

Årets utsjungning
30 sköna, skeva Kexkaostjejer reser sig upp på Söderkällaren och vrålar ”NIII KAN DRA ÅT HELVETE” och ”VI HATAR SNUBBAR”…. till ett gäng randoms som nödvändigtvis var tvungna att visa sina muskler och  börja veva mot varandra vid ett intilliggande bord. Sällan har vi sett ett gäng snubbar göra sorti så fort medan vi fortsatte festen.

kexkaos

Årets fest
Gustav Gelins 40-årskaka i Slaktis. Fet lineup med allt från Petter till Lilla Namo, oöverstiglig cavafylla, en Mia som gick vilse i Slakthusområdet på vägen hem till Årsta, en Pernilla som tonårsslocknade på tuben och en tapper Anna som tog hand om alla. Fin förfest i Årsta innan också.
IMG_0803

Årets fyrverkeri
UBs bränning Once you pop you can’t stop.

once you
Foto: Peter Jonsson

Årets puh!
Från att vi alla i våra sinnen och tankar var tillbaka på leråkrar i orter vi inte visste fanns, säkrade vi till slut det allsvenska kontraktet och kunde andas ut.

Årets mest oklara
Skärmdumpsbild på Sortimentsrådet.

pp

Årets flopp
När Hammarby Fotboll gick hightech bananas och lanserade idén om en digital gräsmatta. Ingen förutom bönderna nappade.
gräs

Årets minsta marginal
Hammarby Damfotboll som åkte ur serien med ett ynka mål.
damfot
Foto: Peter Jonsson

Årets tifo
Svårt att välja då vi fått se magi på läktarna så många gånger under säsongen så vi väljer en av flera tifofavoriter här nedan.

eken

Årets hjärta
För alla Bajare genom tiderna.
hjältar

Årets budskapsbanderoll
”Mi casa mi casa”.

Årets ”vad var det vi sa”
Inga gäris i Hammarby Fotbolls styrelse. Igen.

Årets avancemang
Herrarna i Hammarby Innebandy som genom serieseger tog klivet upp till division 3.
innebandy

Årets kommentar
”Retail – det är svårt. Vi har ingen som kan retail”. Som svar på supportrarnas oro kring undermålig merch och samarbetet med Intersport.
retail

Årets åsna
Den labila chaufför som tryckte på gaspedalen rätt in i en samling supportrar i samband med ett basketderby. Att sedan försvara handlandet med: ”Det är vår strategi” är lika dumt som att det uppenbarligen satt någon på en solkig tron och gav order om just en den nedtryckta gaspedalen. ACAB.

åsna

Årets hemlösa
Fortfarande jurgården.

jif

Årets ”vad fan hände?”
När Nanne spurtar fram till kortsidan och börjar veva vid en bränning. Som att läktaren lyder under ”manualen”?

manual_peters bild
Foto: Peter Jonsson

Årets insats
Andreas Bjunér och andra som presenterar världens vackraste fotbollsklubb för människor som just kommit hit, till exempel ensamkommande barn och unga som tvingats fly sina hemländer.

Årets värvning
Birkir kom in och förgyllde vårt år. Inte en enda dålig match däremot många prestationer av hög allsvensk klass. Viktig!

Årets glädjerus
När det står klart att vi vann cupderbyt mot ajk. Någon som ens minns de närmaste minuterna efter slutsignalen?

Årets drottning
Av många starka kandidater väljer vi att ge vår bajensyster Gittan Norder titeln för hennes stora insats i mänsklighetens tecken nere på Lesbos och volontärarbetet med människor på flykt. Gittan – du är fantastisk.

Årets Bajare
Varenda en som kommit i med- och motgång under säsongen och som till slut bidrog till att publikrekordet för allsvenskan hamnade där det hör hemma.
IMG_0175