Mot OS-final i källarlokal

Vi hade styrelsemöte i Supportrarnas Matchprogram ikväll. Som vanligt dök vi ner i vår klubbstuga på Klippgatan på sköna Södermalm. Eller vår och vår. Man kan i och för sig säga att vi har claimat den. Mats, som bor i huset där källarlokalen finns har dels gjort en supergod potatissoppa men lpkalen är även pyntad med grövita fanor och memoribilia. Det känns så oerhört fint att kliva ner där.

Vi har dock lite att jobba med. Vi säljer inte så många program som vi önskar. Vi gnuggar våra huvuden och spånar ideer. Prat om vilka sektioner/föreningar vi ska uppmärksamma med lite spons. Om framtida, storslagna projekt. 

Jag erkänner att jag spanade en hel del på mobilen. Jag grämde mig över att missa semifinalen mellan Brasilien och Sverige. Damerna som ju blev tokigt utspelade i gruppspelsmatchen mot värdnationen verkade ha lärt sig läxan redan i fajten mot USA. Att spela tajt i försvaret. Satsa på omställningar, spela hårt som ett kollektiv. Utgå från de resurser man förfogar över. 

Förlängning och mållöst. 

Vår layoutguru Johan har starka band till Brasilien. Han unnade de brasilianska damerna framgång. Att det är viktigt där borta. Jag kontrade med att det är viktigt med framgång för damfotbollen här hemma också. 

Vi avslutade mötet precis till straffläggningen. Jag loggade in på mitt viaplay på mobilen och så satt vi där med våra huvuden ihop. Nära, för att se dramat. 

Jag skrek högt när Dahlqvist satte avgörandet. Jag gläds oerhört med Hedvig i målet. Revansch för alla år att få höra att hon inte räcker till. Sjukt coolt att se ‘vår’ Mille krama om Pia Sundhage direkt när det stod klart. 

OS-final på fredag. Skadat häftigt.

Det är onekligen tjejernas OS i år. Det gläder mig att få uppleva det. Starka, coola tjejer som kliver fram. Mer sånt!

Och ni; köp Matchprogrammet på söndag!