Underbar seger

Foto: Hasse Fridén

Han stegar upp sin ansats. Bollen ligger precis utanför gästernas straffområde. Matchklockan tickar upp mot nittio. Hela arenan håller andan. 

Kung Kennedy

När bollen når nätmaskorna bakom Alvbåge lyfter rymdskeppet. Jublet vet inga gränser. Armarna rakt upp i luften och glädjevrålet spräckte rösten. Kramen från grannen. Ögon som fuktas. Glädje och lättnad. Stolthet.

Seger

Det är Philip Haglund som gör första målet. Det faller efter en kvart i första. Inledningen var galen. Det hade kunnat stå 2-2 redan efter tjugo. Ack så skönt det var att få göra första. Distinkt och viktigt. Det är även Philip som tar löpningen som genererar frisparken fram till tvåan. En oerhört viktig löpning. Ett otroligt viktigt mål.

Missen

I mitten på andra har vi en hörna. Vi trummar på. Ljudkulissen är fantastisk. Bollen räddas på mållinjen med en solklar hands. Spelare och publik blir galna. Vi blir frustrerade och tappar lite positioner för ett par minuter. Det där var uselt av domartrion att bomma. Glad att den där domartabben inte blev avgörande. 

Mittbackarna

Det går inte att skriva en text om dagens fajt utan att nämna Wiklander och Aidoo. Jag blir så genuint lycklig av att se Joseph äga ytor. Första anfallet missbedömde han. Gästerna fick ett rejält läge redan efter 20 sekunder. Därefter spikade Aidoo och Wiklander igen. 

Känslan

Det är fantastiskt att vinna. Det är än bättre att göra det med hållen nolla. Vi spelade 4-4-2 idag och tänk, jag gillar det. Romulo fick starta och gör det riktigt fint. Han slog ett par passningar av rejält hög klass idag. 

Regnet vräkte ner när jag gick hem. Kom på mig själv med att gå där i arenagången med årets bredaste leende. Den här segern var efterlängtad och välgörande.

Dessutom sjukt, jävla viktig. 

Tack Hammarby!